VVV Hamont-Achel

VVV Hamont-Achel

Comments

Altijd al eens willen druiven plukken in een wijngaard? Dat kan in Achel op Wijndomein De Oude Hoeve.. We oogsten de druiven van onze 1000 druivelaars op zaterdag 21 september 2019. Plukkers gezocht dus!! Wil je de oogst graag eens meemaken en het proces van dichtbij zien? We maken er een leuke oogstdag van en trakteren jullie op een heerlijke 3-gangen plukkerslunch!! Inschrijven kan via [email protected]. We starten om 9.00. Ook als je maar een paar uurtjes kan komen helpen, ben je van harte welkom. Hartelijk dank. Robert en Daniëlla VZW Vriendenkring Achelse Wijn
Wij gaan oogsten!! Op zaterdag 21 september 2019 oogsten wij op Wijndomein De Oude Hoeve in Achel, de druiven van 1000 druivelaars. Een unieke kans om eens mee te helpen en een kijkje achter de schermen te komen nemen in de bottelarij en wijnkelder. Inschrijven kan via pb of [email protected] We maken er een mooie oogstdag van met een mediterrane lunch in de Franse tuin.
Fietsen tvv Kom Op Tegen Kanker 💪🚴‍♂️🚴‍♀️
Ben jij (of ken jij) iemand die regelmatig een recreatieve fietstocht maakt? Dan zoeken wij jou voor het invullen (of delen) van een enquête! Mijn naam is Kristy Driessen en in het kader van mijn afstudeeropdracht voor de opleiding Internationaal Toeristisch Management aan Hogeschool Tio doe ik onderzoek naar de wensen en behoeften van recreatieve fietsers. Daarom wil ik u vragen om de onderstaande enquête in te vullen. Dit zou mij, maar natuurlijk ook u als fietser enorm helpen. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 7 minuten in beslag nemen. Uw antwoorden worden anoniem en vertrouwelijk verwerkt. Als bedankje worden er 45 routeboekjes van Route.nl en één premium jaarabonnement op Route.nl verloot. Als u kans wilt maken, kunt u uw e-mail adres invullen aan het einde van de vragenlijst. Alvast bedankt voor het invullen! U kunt de enquête invullen door naar de onderstaande link te gaan.
zondag 10 februari Rommelmarkt Binnen & Buiten zaal de Burg, burg 34, 3930 Hamont van 9.00h tot 16.00h. Allerlei mooie koopjes, kleding & kinderkleding, fietsen en leuke spulletjes. In het cafetaria kan je genieten van koffie & vlaai, allerlei frisdranken, of genieten van een glas wijn of een heerlijke Achelse trappist. I Gratis Inkom & Parking. inl. 0468296066 org. werkgroep Hamont - Achel Kom op tegen Kanker. Welkom !
LENTECONCERT zondag 17 maart met Elly & Koen in 't Ven en Dick van Altena zaal de Posthoorn, groenstraat 6, 3930 Hamont. Aanvang concert 14.30h. Deuren open vanaf 13.15h Welkom !
Beste tuinliefhebbers en buitenmensen... De wintersnoei van Wijndomein De Oude Hoeve in Achel staat weer voor de deur en als het weer het toelaat gaan we dit doen op zaterdag 9 februari 2019. We starten om 9.00 met koffie en thee en de kennismaking met de mede-snoeiers… daarna volg de uitleg ‘hoe te snoeien’. Jullie krijgen ook allemaal een gidsje met daarin de uitleg. Tussen 12.00-13.00 trakteren we jullie op een 3-gangen warme lunch en gaan we met z’n allen aan de lange tafel in het wijnhuis. Rond 17.00 sluiten we de snoeidag af met natuurlijk een wijntje van eigen bodem en een kaasplank. Wie heeft er zin en tijd om mee te helpen? Aanmelden kan via: [email protected] Dankjewel vast voor jullie hulp! Groetjes Daniëlla namens de VZW Vriendenkring Achelse Wijn.
welkom in Hamont-Achel. Onze winkel is heerlijk koel. Geniet van een mooie fietstocht en wij bieden u een mooie actie op het Tempur fietszadekje
VVV hamont Achel goed voor de Regio met een gastvrij onthaal Teutenkamer is zeker de moeite waard

Toeristisch info kantoor. Organiseren dagtrips, geven informatie over wandel- en fietsroutes en over wat Hamont-Achel te bieden heeft op toeristisch vlak.

Toeristisch info kantoor. Organiseren dagtrips, geven informatie over wandel- en fietsroutes en over wat Hamont-Achel te bieden heeft op toeristisch vlak.

Zo als iedereen wel vernomen heeft mag de Horeca vanaf vandaag terug open. Wij hebben geprobeerd een oplijsting te maken van wie wanneer open gaat. Zo kan je vandaag al terecht bij De Time Out - Café De Vègtes -The Sox - De Teut - Grand Bistro Napoléon en het Michielshof.
Vanaf morgen kan je ook weer bij koffiehuisje Fili's terecht.
Woensdag kan je weer op het terras van Mamma Mia genieten of lekker eten bij de Kluizenaar. Voor een lekker pintje kan je vanaf dan ook terecht in Café De Zwarte Duivels.
Vanaf donderdag 11 juni kan je weer naar Food Emotions en op café in het Molenhuis en De Pebbel. Vrijdag doen Brasserie Het Formum en Brasserie de Kapetulie en Brasserie Mike hun deuren ook terug open. De Achelse kluis wacht nog even tot dinsdag 16 juni voor haar deuren weer open te doen. Hotel Koeckhofs wacht nog even tot 26 juni en Hotel de Zevensprong tot 29 juni. Natuurlijk worden alle Covid-19 maatregelen in acht genomen maar is iedereen overal weer van harte welkom. We zullen zeker nog zaken vergeten zijn maar daar hebben we geen info van terug gevonden. We wensen iedereen veel succes met de heropstart.

Succes aan alle horeca die vanaf vandaag terug open mag. Samen kunnen we dit aan !!!

Dit jaar GEEN Drievalleientocht die voorzien was op 24 juni.

Normaal organiseren de sportdiensten van Hamont-Achel, Bocholt, Bree,Pelt en Peer op de laatste woensdag van juni hun jaarlijkse Drievalleientocht. Omwille van covid-19 is beslist om de fietstocht dit jaar niet te laten doorgaan.
De Drie Valleientocht is een circa 100 kilometer lange en bewegwijzerde fietstocht voor sportieve fietsers door de groene streek van Noord-Limburg. Langs mooie wegen en door de Abeek-, Warmbeek- en Dommelvallei.
Noteer dan alvast woensdag 23 juni 2021 in je agenda! dan kan er zeker bij zijn.

Bedankt aan de vrijwilligers om het helpen bij het poetsen van de fietsen en het fietshok. Nu de corona maatregelen wat versoepelen en straks de horeca misschien weer open gaat kunnen de fietsen weer verhuurd worden. We hebben wel gelet op de 1,5 meter afstand 😉

VVV Hamont-Achel's cover photo

Een fijn Pinksterweekend 🌞
Dinsdag om 09u00 zijn we er terug.

Zaterdag 23 mei hebben we afscheid moeten nemen van onze vrijwilliger Gerard Van Asten. 🥀
Je levenswandel is voorbij.
Je droeg je rugzak zonder klagen.
We hopen je ooit weer te zien.
Tot dan, bedankt voor de mooie jaren.

Zo heeft elk pad zijn eigen einde
en erg prettig is dat niet
maar als je pad zo slecht wordt
blijf je gewoon niet overeind
Voor hem is het nu rusten
voor ons is het verdriet
maar al heeft hij ons verlaten
hij laat ons nooit alleen
wat wij in hem bezaten
is altijd om ons heen

De letters van Jouw naam staan in ons hart geschreven. ✨💕✨

Fijn weekend

Het is vandaag hemelvaart, wij zijn gesloten.
Mogen kan je weer bij ons terecht van 9u00 tot 17u00.

Ga je in deze corona tijd veel wandelen, geen probleem maar....hou de eiken in de gaten want de eikenprocessierupsen zijn terug. Straks gaan de brandharen weer voor jeuk zorgen.
📍 Eind april, begin mei worden de rupsen geboren. Na een aantal vervellingen zijn ze volgroeid. Na de derde vervelling, meestal tussen half mei en eind juni, krijgen de rupsen brandharen. Het zijn deze brandharen die ernstige klachten bij de mens veroorzaken. De volgroeide rupsen hebben een grijsgrauwe kleur met lichtgekleurde zijden en zijn bedekt met lange witte haren. Deze witte haren zijn niet de brandharen.
📍 Eind juli vindt de metamorfose tot vlinder plaats. De rupsen verdwijnen in juli met de verpopping en groeien uit tot een nachtvlinder ('een mot'). Vanaf dit ogenblik is het grootste gevaar geweken.
📍 Eikenbomen met rupsen zijn te herkennen aan de nesten: dichte spinsels van vervellingshuidjes, uitwerpselen en brandharen. Daarnaast zijn deze bomen vaak kaalgevreten

VVV Hamont-Achel's cover photo

internetgazet.be

Wandelroutes onderbroken

Maar er zijn nog genoeg wandelroutes in Hamont-Achel om te wandelen.

internetgazet.be HAMONT-ACHEL - Wegens wegenis- en rioleringswerken op Heideveld zijn de Westmalle trappistenwandelroute en de Groote Heide wandelroute in beide richtingen onderbroken. Op Heideveld worden …

Iedereen een fijn weekend gewenst en geniet er van. Maandag zijn we terug op post. Kom dan zeker langs voor het fietsboekje "Fietsen in en om Limburg" of misschien ben je ook wel toe aan een nieuwe fietskaart. Die van Limburg 2020-2021 is ook al uit hoor.

Wij zijn gisteren terug open gegaan, we mogen iets meer uit ons kot. Maar moeten ons nog aan de maatregels houden. De blauwe boekjes Fietsen in en om LIMBURG 2020 zijn er weer. Wij hebben onze voorzorgen genomen en je kan ze veilig komen afhalen. Onze openingsuren zijn het volgende van maandag tot vrijdag van 09u00 tot 16u30. In het weekend zijn we nog niet open. Tot binnenkort 🚲👍🚲

Nu de winkels open zijn kunnen er bij ons opnieuw V.V.V. geschenkbonnen, fiets -en wandelkaarten gekocht worden.
Wel hebben we enkele richtlijnen.

✅ Bij het binnenkomen steeds handen ontsmetten
✅ 1 persoon wordt geholpen, 1 klant kan binnen wachten, de rest graag buiten wachten.
✅ Hou steeds minstens 1,5 meter afstand
✅ Enkel betelen via bancontact

Zo kunnen we het veilig houden voor iedereen.😷💟

Wij zijn van maandag tot vrijdag open van 09u0 tot 16u30. Voorlopig nog niet in het weekend.

VVV Hamont-Achel's cover photo

hamont-achel.be

Wees actief, shop sportief

🛍🚲Omwille van de coronamaatregelen gaat de actie 'Wees actief, shop sportief' dit jaar niet door. Momenteel zijn de meeste winkels nog gesloten en zullen ze binnenkort tijd en ruimte nodig hebben voor een succesvolle heropstart. Wil je hen steunen? Dat kan door zoveel mogelijk lokaal te blijven kopen, zowel tijdens als na de coronamaatregelen!

hamont-achel.be ‘Wees actief, shop sportief!’ - die voorheen 'Met Belgerinkel naar de Winkel' heette, is al jaren een vaste waarde in mei. Met deze actie - die elk jaar loopt van 1 tot 31 mei - wordt iedereen aangespoord om op een sportieve manier naar de winkel te gaan èn wordt er ingezet op een rustigere, veil...

Aanpassing openingsuren.
Normaal zijn wij vanaf 1 mei ook tijdens het weekend open. Daar door de covid-19 regeling de horeca nog gesloten blijft tot 8 juni zullen wij ook ik het weekend gesloten blijven. Vanaf 11 mei zijn we wel open van maandag tot vrijdag van 09u00 tot 16u30. Bedankt voor jullie begrip.

VVV Hamont-Achel's cover photo

Wees zeer voorzichtig in de natuur. Sinds gisteren code rood inzake brandgevoeligheid.

Al enkele weken staat er een stralende zon aan de hemel. Veel regen is er niet meer gevallen en dat begint z'n impact te hebben op de natuur. Sinds gisteren is code rood inzake brandgevoeligheid van kracht. Ga je - conform de coronamaatregelen - een frisse neus halen? Wees dan voorzichtig en blijf aan de rand van het bos of natuurgebied, laat geen blinkend materiaal rondslingeren en gooi niet zomaar sigaretten weg! Meer info: www.natuurenbos.be/waarschuwingen.

Vandaag willen we graag een wandeling in de kijker zetten. De "Ontdek het dorp" wandeling. Dit is een wandeling van ca 6 km. Vertrekpunt is de bank tegenover het Michielshof. Tijdens deze wandeling heb je een combinatie tussen bezienswaardigheden en natuur. Je volgt gewoon de bordjes Ontdek het dorp. Veel wandelplezier.

VVV Hamont-Achel's cover photo

Nog even ter herinnering. De Teutenroute van 17 mei 2020 is GERANNULEERD wegens covid- 19. De nieuwe datum voor de 21 editie is 25 april 2021. Noteer deze datum al zeker in jullie agenda.

***Annulatie Teutenroute 17 mei 2020***

Beste sympathisanten van de Teutenroute,

Bij deze willen we u melden dat de editie van dit jaar van de Teutenroute wordt geannuleerd.

We hadden graag de 21e editie willen laten doorgaan, maar we moeten denken aan het welzijn van iedereen en we mogen geen onnodige risico’s nemen. Daarbovenop is de situatie te onzeker om de voorziene datum (17 mei) te laten staan.

Wees gerust, de volgende editie voor 2021 is al gepland! Op zondag 25 april 2021 gaan we er met zijn allen een mooie dag van maken!

Blijf intussen goed voor jezelf en elkaar zorgen!

Bedankt voor jullie begrip.

De organisatie van de Teutenroute

Het zijn geen fijne tijden, voor niemand maar toch willen wij langs deze weg iedereen het beste wensen. Hou vol, blijf in u kot. Zorg goed voor elkaar en hou het gezond. Samen sterk. 💞💞 Iedereen fijne paasdagen en dat de paasklokken toch mogen langskomen.🐰🐥

VVV Hamont-Achel's cover photo

DORPSFEEST - SINT ANTONIUSPROCESSIE GEANNULEERD.
In onderling overleg hebben het processiecomité en de V.V.V. Hamont-Achel afgesproken om de Antoniusprocessie niet te laten trekken en het Achelse dorpsfeest van zondag 14 juni 2020 niet te laten doorgaan. We hebben te weinig zicht op de (afbouw van) de coronamaatregelen en we willen geen risico's nemen. Zelfs de viering van 200 jaar Antonius in Achel is geen risico waard! Uitstel is geen afstel ! Op zondag 13 juni 2021 halen we dat in !

VVV Hamont-Achel's cover photo

hbvl.be

Sterrenkundevereniging maakt speciaal corona-maandblad voor jongeren

Leuk initiatief van de Noorderkroon🌓⭐️🌙 Maak de jongeren warm voor astronomie !!!

hbvl.be Verveling vermijden bij de schoolloze jeugd? En tegelijkertijd diezelfde jeugd op een aangename manier laten kennismaken met de wereld van de astronomie? S...

Op de pagina je bent van Hamont-Achel als was er een vraag over de nieuwe wandelingen in Hamont Lo. Er zijn 3 nieuwe bewegwijzerde wandelingen "Kuieren & keuvelen" ideaal om even op pad te gaan in deze coronatijd. Doe dit wel niet in groep en hou afstand. Maak ook geen verplaatsing met de auto om deze wandelingen te doen;
De Lindebergwandeling is ca 1,2 km, vertrek op de hoek van de Balenhoek en Graanstaat. Aangegeven met roze bordjes met voetjes.
De Steenbakkerswandeling is ca 3 km, vertrek op de hoek van de Bevrijdingsstraat en Watertorenstraat. Aangegeven met gele bordjes met voetjes.
De Paterswandeling is ca 3 km, vertrek Collegestraat. Aangegeven met oranje bordjes met voetjes.
Dan zijn er ook nog groen bordjes met voetjes. Via deze verbindingslus kan je voor één grote wandeling gaan van ca 10 km.

[03/23/20]   Durf het te vragen !!!!
Voor het nieuwe magazine van de Groote Heide zijn wij opzoek naar een mooie bruikbare foto van het Planetenpad aan 't Mulke. Wie heeft hier een mooie foto van en mogen we gebruiken voor het magazine. Deze mogen verstuurd worden naar [email protected].
Alvast bedankt.

Waar is de tijd ????
Er is ooit een oogstfeest geweest in Achel. Ik denk vooral in Achel -Statie. Is er iemand die ons kan vertellen wanneer dit is geweest. Er zijn hier van verschillende foto's van gevonden maar jammer genoeg zonder datum.
Alle reacties zijn welkom.

[03/17/20]   Ook wij van het V.V.V. Hamont-Achel nemen onze verantwoordelijkheid en volgen de maatregelen. Ook wij zijn gesloten tot 11 mei. Telefonisch blijven we wel beschikbaar op het nummer 011 64 60 70. Dit van maandag tot vrijdag van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30.
Het Grevenbroekmuseum zal deze periode ook gesloten blijven.

Bedankt voor jullie begrip.

BEGELEIDE WANDING LAATSTE ZONDAG VAN DE MAAND. ZONDAG 26 JANUARI
KERSTCONCERT IN DE CANTINE

21 December 2019 kerstconcert in het Cantine Theater in Dorplein. Morgen beginnen de dagen weer te lengen. Maar nu nog even niet. We gaan eerst binnen allerlei leuke dingen doen. Veel naar muziek luisteren. En dat gaat heel goed in de ontspanningszaal van Hôtel Saint Joseph. Eerst harmonie Les Echos de Dorplein. Een clubje enthousiaste muzikanten. Ze speelden prachtige muziek onder de gedreven leiding van dirigent Adri Tempelaars. Vakkundig werden een aantal nummers gespeeld. De muzikaliteit spatte er vanaf. In het bijzonder de solo’s bezorgden mij kippenvel. Daarna Experience, het gelouterde promskoor uit Budel. Een koor dat onder de deskundige leiding van Sylvia Berghs mooi in balans is. Een aantal kersttraditionals werden geroutineerd over het voetlicht gebracht. De twee nieuwe werken zorgden voor verse impulsen. De Pavane zal zeker een topper worden. Gonny Goertz en Erik van den Akker waren in hun solo’s erg goed op dreef. Het feest werd compleet met het optreden van twee jonge muzikantjes. Ze speelden vol overtuiging een paar kerstliederen op hun viool. En dat ook nog tweestemmig.
Ik vraag me wel af of er nog geluidsversterking nodig is. Deze zaal heeft een akoestiek die bijzonder helder en dragend is En dat is al 120 jaar zo.
De naam Cantine is ontstaan toen er in de ontspanningszaal een bar kwam. In het hotel verbleven de vrijgezelle arbeiders. Het waren in het begin vooral Walen. ’s Avonds konden ze in de bar terecht voor een borreltje of een biertje. Het beheer van het hotel was in handen van nonnen uit Nancy, Frankrijk. Zij regelden ook de bar. Als er flink gedronken werd deden ze water bij de borreltjes. En als het te gek werd stopten ze met sterke drank schenken. In de loop van de tijd liepen de bewoners van Dorplein ook af en toe binnen voor een drankje en een praatje. Zo werd het een echt café.
Johny Hoes uit Weert heeft jarenlang plaatjes opgenomen in de ontspanningszaal. Juist vanwege de eerste klas akoestiek. Toen de nonnen de teksten van zijn liedjes te lezen kregen was het meteen afgelopen met de opnames. Manke Nelis, de Zangeres zonder Naam en al de andere artiesten kwamen er niet meer in.
De zaal werd ook gebruikt als restaurant. Drie keer per dag konden de arbeiders aanschuiven voor een maaltijd. In stilte zaten ze dan te eten terwijl een van de zusters voorlas uit de bijbel.
Er is veel meer te vertellen over de Cantine en de andere rijksmonumenten en over Dorplein. Dat doen we tijdens onze rondleidingen. De eerste is weer op zondag 26 januari om twee uur ’s middags. We starten bij gemeenschapshuis De Schakel, St.Barbaraweg 1. Er staat een cicerone klaar voor de rondleiding. Iedereen mag mee. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Anderen betalen twee euro per persoon. De wandelroute is rollator en rolstoel vriendelijk.
Als je als groep een rondleiding wilt om van al het moois te genieten neem dan contact op met Wim Cremers, St.Servaasstraat 30, 6024 BV Budel-Dorplein, Tel: 0495-492598 / 0622961675, mail: [email protected]
Thierry d’Ensebroeck

Door werken zal het Grevenbroekmuseum gesloten zijn van dinsdag 21 januari t/m zaterdag 1 februari.
Wij als V.V.V. kantoor blijven wel gewoon open.

Wilt u dat uw bedrijf hét Reisbureaus in Achel wordt?

Klik hier om uitgelicht te worden.

Plaats

Telefoon

Adres


Gen.Dempseylaan 1
Achel
3930

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16:30
Dinsdag 09:00 - 16:30
Woensdag 09:00 - 16:30
Donderdag 09:00 - 16:30
Vrijdag 09:00 - 16:30
Andere Achel reisbureaus (alles zien)
De Grevenbroeker De Grevenbroeker
De Grevenbroekers
Achel, 3930

Wandelclub “ De Grevenbroekers” bevindt zich te Hamont-Achel en organiseert uitstappen naar wandeltochten die ingericht zijn door bevriende wandelclubs over heel Vlaanderen. Daarnaast organiseert zij zelf ook 4 wandeltochten die vertrekken vanuit Ham

UiTpunt Hamont-Achel UiTpunt Hamont-Achel
Wal 26
Achel, 3930

Het UiTpunt herbergt de plaatselijke bibliotheek en een centrale informatiebalie. Hier kan je terecht met al je vragen m.b.t. jeugd, sport, cultuur, toerisme en erfgoed in Hamont-Achel.