Shebenik Adventure

Specialists in adventure, astrotourism,wildlife and multi activity holidays in the Shebenik-Jablanica National Park with more destinations coming soon.

Shebenik Adventure is an independent travel company specialising in multi activity, adventure and wildlife holidays. We love the mountains and the huge variety of activities and adventures to be had in them and we believe in making nature’s best playground accessible to all! Shebenik Adventure started off life as local guide for park in 2015. After 3 years specializing in activity holidays in the Shebenik Adventure we decided to evolve the company to become Undiscovered Mountains to open the door to other, lesser known, mountain ranges. What you can expect from Undiscovered Mountains: - Mountain destinations off the beaten track - Fully customisable itineraries using our unique activity points system - A range of varied activities for all ages, abilities and experience - High level of customer service - Expert local knowledge so you can 'holiday like a local

Për promovimin e vlerave kulturore e turistike të zones se Parkut Kombetaret,. For the promotion of the cultural and touristic values of National Park .

Mission: We have discovered a beautiful part of the Shebenik-Jablanica National Park and we want to share that with our clients in a responsible and sustainable way. We use local guides and suppliers who share the same values.

invest-in-albania.org

International Speleologists Study the Ice Cave at the Shebenik-Jabllanica National Park - Invest in Albania

#INTO #THE #UNKNOWN

Ndër sitet e tjera të vizitueshme janë dhe shpellat ndër to edhe shpellat e eremitëve, të cilat janë të shpërndara në zona të ndryshme të parkut, ku vlen të përmendet Shpellat e #Koshorishtit,#Akullit,#Borovës,#Gizavesh*t,
#Orakullit etj....

More information .https://astrotourismalbania.com/

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

invest-in-albania.org TIRANA, July 3 The Shebenik- Jabllanica National Park has drawn the attention of the international speleologists, who study the caves. The Albanian caves are another national treasure yet unexplored, not only by tourists but from foreign scientists too. The international speleologists are studying t...

intoalbania.com

Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë - Into Albania

MIRËMBRËMA 😃

dhe me këtë artikull prezantues të realizuar nga IntoAlbania për Shebenik Adventure rreth Parku Kombetar Shebenik -Jabllanice

Ju uroj një natë të mbarë🌹

* * *
More information and tours..https://astrotourismalbania.com/copy-of-wine-and-stars

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

intoalbania.com Në listën e parqeve të shumta natyrorë të vendit, Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë afër qytetit të Librazhdit ende nuk është mjaftueshëm i njohur.

#INTO #THE #UNKNOWN

Speleologë ndërkombëtarë studiojnë shpellën e Akullit në Parkun Kombëtar Shebenik- Jabllanicë.
Shpellat shqiptare 🇦🇱 janë një tjetër pasuri natyrore e paeksploruar, jo vetëm nga turistët, por dhe nga specialistët e huaj.

➡ Vetëm 99 Km 🚙 larg qendrës së Tiranës, mes maleve 🏔 dhe pyjeve 🌲 Fushë Studën është një pikë turistike pjesë e projektit "100 Fshatrat".
Një iniciativë për tu përgëzuar që do ketë një ndikim madhorë në promovimin e festave lokale, turizmit malor dhe produkteve të zonës. 👏🏻

More information and tours..https://astrotourismalbania.com/copy-of-wine-and-stars

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

invest-in-albania.org

Story Time with Milky Way Chasers in Albania - Invest in Albania

MIRËMBRËMA 😃

dhe me këtë artikull nga Invest in Albania dedikuar Astrotourism Albania dhe aktiviteteve tona që i mundësojmë në Parku Kombetar Shebenik -Jabllanice për,qiellin e pastër #DARK-#SKY,vrojtimet e #YJEVE me #TELESKOPË
Eksperiencë unike dhe mahnitse në vendit tonë,
ju uroj një natë të mbarë⛺🌃🌄⛼🌘🌜⭐

* * *
More information and tours..https://astrotourismalbania.com/copy-of-wine-and-stars

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

invest-in-albania.org TIRANA, June 28 Taking night shots of the star is a favorite type of photography among many professional and amateurs, but they also raise awareness on the importance of preserving our dark night skies. A fast search on Facebook showed many results from Albanian and international photographer that t...

MIRËMBRËMA 😃

dhe me këto foto të realizuara ditën e djeshme nga #ValterZharra për Shebenik Adventure.
Udhëtim në Shebenik-Jablanica National Park
Distanca e përshkruar vajtje-ardhje rreth 23 km, disniveli 1200m!
Momentet më të bukura, larja në liqenet akullnajor mbi 2000m, arritja e majës së Shebenikut 2250m dhe gjetja e Zambakut Shqiptar në lartesinë 2000m!

Ju uroj një natë të mbarë🌹

* * *
More information and tours..https://astrotourismalbania.com/copy-of-wine-and-stars

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

spiegel.de

Nationalpark in Ostalbanien: Der vergessene Wald - SPIEGEL ONLINE - Reise

Media më e madhe në Europë SPIEGEL International shkruan për #FushëStudën #ParkuKombëtarëShebenikJabllanicë mikpritjen dhe veçantinë e kësaj zone🗻🏕🖒

Linku Shqip:https://www.foldrejt.com/der-spiegel-pylli-i-humbur-i-shqiperine-lindore-foto/?fbclid=IwAR1F23RSv3VK42MltIOsD_S-dmjLxLu6qyyqf7MYMoZDxNHI6b-5pADjBfg

spiegel.de Der Shebenik-Jabllanica-Nationalpark gehört zu Albaniens letzten unberührten Naturparadiesen - fernab der beliebten Strände. Wer Gletscherseen, Wasserfälle und uralte Wälder erkunden will, wende sich an Vater und Sohn Tupi.

Studiuesit dhe stafi drejtues nga Park Škocjanske jame, Slovenija kaluan një kohë fantastike në Parku Kombetar Shebenik -Jabllanice!
Jo se ne u befasuam- kjo është një aventurë e shkëlqyer dhe një nga udhëtimet tona të mahnitëshme.

Për më shumë info rreth tureve tona vizitoni...
https://astrotourismalbania.com/copy-of-festa-e-luleve-shen-gjergji

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

ULQIN ↔️ SHKODËR

Mes për mes Shqipërisë & Malit të Zi. #Udhëtimi #më #i #Bukur #në #dy #Trevat

➡Një udhëtim që nuk duhet humbur....⬇

A e keni menduar ndonjehere që ti shikoni të dy këto zona të mrekullueshme në të njëjtin udhëtim?
Sigurisht që është e mundur, mjafton të ecim për rreth 6-7 Orë dhe të shijojmë #Liqenin #2Kala,#Detin,#Kulla#Balshajve etj......

Për më shumë info rreth tureve tona vizitoni...
https://astrotourismalbania.com/copy-of-festa-e-luleve-shen-gjergji

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

Edhe pse është e vështirë të heqësh nga mendja këtë eksperiencë fantastike,duhet falenderuar dhe përgëzuar stafi i #OTPAlbania nën moton #Healthy #Workers = #Happy #Clients ,duke bërë të mundur që të zbulojnë natyrën e Parkut e cila ja vlen ta eksplorojmë së bashku.

Shebenik Adventure & Astrotourism Albania siç pritej ja doli të tërhiqte dhe të udhëhiqte 30 pjesëmarrës nga banka #OTPAlbania, që për dy ditë shijuan #kampingun,#notuan në ujrat e pastërta të liqenit të Fushë Studën ,shijuan ushqimin tradicional të zonës dhe e mbyllën duke ngjitur #Malin e #Gurit 1848 m, duke bërë të mundur që kjo eksperiencë të ishte një sukses i plotë! 🔥

Për më shumë info rreth tureve tona vizitoni...
https://astrotourismalbania.com/copy-of-festa-e-luleve-shen-gjergji

Thanks #OTPAlbania

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski Step - Smart Tourism Enhancement Project IntoAlbania

MIRËMBRËMA 😃

dhe me këto foto të realizuara sot nga Shebenik Adventure,duke udhëhequr turistët nga Hollanda,vizituam
#ShpellënAkullit,#RrugënShumëvjecare,#ShtëpitëShekulloreLlangë,#LiqeninFushëStudën,
#WendrënVizitorëve, mahnitëse dhe të mrekullueshme turistike të Parkut Kombëtarë Shebenik-Jabllanicë .
Ju uroj një natë të mbarë🌹

* * *
More information and tours..https://astrotourismalbania.com/copy-of-wine-and-stars

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

intoalbania.com

An Adventure Lover's Guide to Albania: Top 10 Experiences to Try - Into Albania

MIRËMBRËMA 😃

dhe me këtë artikull dedikuar edhe Shebenik-Jablanica National Park,qiellin e pastër DARK-SKY, pyjet e UNESCOS,liqenet AKULLNAJORE,malet MADHËSHTORE,shpellat EREMITE-KISHË,Via Egnatia URA DHE KALLDRËM SHUMË VJEÇARE mahnitse dhe të mrekullueshme turistike të vendit tonë nga një prej mediave online më të mira në Shqipëri nga IntoAlbania, ju uroj një natë të mbarë🌹

* * *
More information and tours..https://astrotourismalbania.com/copy-of-wine-and-stars

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

intoalbania.com You have the chance of an outdoor escape right outside of the busy capital. Drive to Dajti Express, take this 20-minute ride, and enjoy...

11 Juny International Lynx Day
_______________________

11 Qershori Dita Ndërkombëtare e Rrëqebullit

More information....https://astrotourismalbania.com/copy-of-wine-and-stars

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

Në këtë periudhë Parku Kombetar Shebenik -Jabllanice është vendi me i bukur në Shqipëri që mund të shikoni!
Është një dashuri e vërtetë, aq e madhe, sa dashuron pranverën në cdo lule.
Natyre magjepse, e gjithçka cfarë zemra dhe mendja kanë nevoje dhe NËSE NUK na besoni pyesni 40 pjesmarrësit e Myalbania Myalbania
që i besuan Astrotourism Albania & Shebenik Adventure për të vizituar #ShpellënAkullit,#Shtëpitë300vjeçareTëLlangës,#LiqeniFushëStuden,#PyjeteDendura,#QendraVizitorëve

More information....https://astrotourismalbania.com/copy-of-wine-and-stars

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

Me qiej të pastër? ✨ Vigjilje astronomike për të parë qiellin e natës.
Në natën e 10 qershorit dhe në mëngjesin e hershëm të 11qershorit. "Jupiteri në afërsi të tokës".

More information....https://astrotourismalbania.com/copy-of-wine-and-stars

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski

Dita Botërore e Mjedisit

E drejta për një mjedis të shëndetshëm gëzon status kushtetues - forma më e lartë e mbrojtjes ligjore që kemi në dispozicion -dhe kjo është e shkruar qartë. Të paktën 155 shtete janë të detyruara ligjërisht, përmes traktateve, kushtetutave dhe legjislacionit, që të respektojnë, mbrojnë dhe përmbushin të drejtën për një mjedis të shëndetshëm.

Rreth 3 orë na duhen për t’u ngjitur deri në majën e Malit të Kallkanit, në 2189 metra mbi nivelin e detit. Ngjitja nuk është fare e vështirë nëse je tip sportiv, dhe peizazhet prej andej janë spektakolare! Mund të dallosh pyjet e livadhet, Malin e Shebenikut, Majën e Zezë që i përket Maqedonisë, liqenin që ndodhet aty pranë, e plot kartolina të tjera natyrore.
______________________
It takes us about 3 hours to climb to the top of Kallkan Mountain, at 2189 meters above sea level. For an athletic person, the climb is not difficult and the panoramas from the peak are truly spectacular! From here, you can see forests and meadows, Mount Shebenik, Black Mountain in Macedonia, and a nearby lake.

More information....https://astrotourismalbania.com/copy-of-wine-and-stars

#astrotourismalbani #mountain #Librazhd #fushëstudën #amazing #extrem #discover #nature #lake #travel #wildplace #peak #outdoor #nature #adrenaline #mountainbike #amatorski
Photo by: @andimekshi

Miq të Shebenik Adventure 🙏🏻 Gëzuar Fiter Bajramin nga #XhamiaZabzunit" me një histrori më shumë se 300-nd vjeçare.
Shëndet, begati e mirësi në çdo familje tuajën!

Gjithë vlerat e saj historike, kulturore dhe fetare duket se i ka marrë e kaluara për të mos u shfaqur më kurrë.
Ajo që duhet të shërbente si vend bashkimi, paqeje, qetësie,shprese dhe grohtësie për njerëzit sot është e mbërthyer nga "ftohtësia" njerzore.

Shpresojmë që të meren masa për rikostruksionin dhe restaurimin e sajë,që ta kthejnë atë aty ku i ka hije një monumenti të tillë

#XHAMIAEZABZUNIT.
#ProRestaurimit
#FshatiQemalStafës

What's Up - June 2019

What's up in the June sky? Jupiter is at its biggest and brightest, Mercury and Mars appear ultra-close and how you can observe the Moon's tilted orbit.

See more .....
https://astrotourismalbania.com/copy-of-astronomic-mountain-bike

When was the last time you saw a star-studded sky? Was it in your backyard last night or on your family vacation to a national park last summer? Perhaps a true night sky is a mere childhood memory, that has since been clouded by light pollution in your community. Or maybe you’re planning a trip to see the Milky Way in all its glory for your first time. Whatever the case may be, opportunities to experience the awe of a beautiful night sky are plentiful if you know where to look.

We've got a guide that you can use to help plan your next trip to see the Milky Way and Moon!

https://astrotourismalbania.com/copy-of-astro-experience-for-delega

Astrotourism Albania

A mbaroi festa ?
Festa e Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë përfundoi në Fushë Studën .
Koha ishte në anën tonë edhe pse kishim shumë ditë me shi.
Pjesmarrja si asnjëherë më parë 1K+.
Organizimi dhe atmosfera përfekte.
A mbaroi festa ? Po
Por largohemi optimistë dhe duke lënë takim për aktivitetet në fundjavë.

Vazhdojmë me #ShpellënEremiteTëKOSHORISHTIT këtë javë.

#Eja në #FESTË

Shënoni datën: 25 maj 2019
Festa e Parkut Kombëtar "Shebenik-Jabllanicë" . Aktivitete të larmishme në Fushë Studen, në ❤️ të një prej parqeve më të bukura të Shqipërisë.
#smilealbania😀🇦🇱

The mountains are a paradise for bird watchers and animal lovers with large, wild, natural spaces still relatively free from human interference and a diversity of flora and fauna to feast your eyes, ears and nose on!

Choose from a range of wildlife holidays and discover the mountain habitat with wolves, balkan lynx, chamois, wild boar, deer, golden eagles, vultures, ptarmigan and many more fascinating species to observe.
Our most popular wildlife holiday is putting together bird watching and other mountain wildlife watching and tracking trips as we speak so watch this space!

#ParkuKombetareShebenikJabllanice
#WildLife
#WildNature
Astrotourism Albania
Photo by Elvis Sula

Ditën e sotme Astrotourism Albania & Shebenik Adventure patëm nderin të udhëhiqnim Ambasadorin e Austrisë në Shqipëri, Shkëlqesia e tij Dr.Johann Sattler
së bashku me disa pjestarë të stafit ,zhvilluan një vizitë në Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë
Gjatë kësaj vizite ata ngjitën Majën e Gurit 1848 m,Liqenin e Fushë Studën dhe Qendrën e Vizitorëve në kuadër të nismës "Të rizbulojmë malet e Shqipërisë" nga Österreichische Botschaft Tirana/Ambasada Austriake Tiranë

Thanks #AmbasadaAustriakeTiranë

Beautiful, majestic, sacred – we at Undiscovered Mountains could not agree more! We love mountains, always have, and always will! And that’s why we are specializing in mountain holidays, because we think that they represent an infinite playground with endless possibilities for all of us. This applies in the Shebenik-Jablanica National Park where our company was founded, and this will apply similarly in all the other mountainous areas of the Albania where we aim at replicating our concept.

Astrotourism Albania

forbes.com

10 Best New Adventures for 2019

1 nga 10 aventurat e reja dhe më të bukura për këtë vit është në Shqipëri! Fjala e "Forbes"...

#AlbanianAlps🇦🇱
Astrotourism Albania

forbes.com 10 of the best American adventure travel companies have announced their star trips for 2019.

Far and Further

TET, Aug ’18, Shebenik-Jabllanice NP, Albania

From sunny Ohrid I started to climb up to join @transeurotrail Didn’t have whole day and the start of the TET was perfect so I took it easy.

Rolling hills, green everywhere and in between scattered villages.

I was surprised how beautiful Albania is and how little did I know about the whole region and this feeling would continue for many more days.

That day I found a camp-spot with an epic view to the valley with little villages bellow. Stopped early as I knew that tomorrow section will be tough.

Dinner was albanian bread (typical shape), sausages & rakia, camp fire & epic view.

I tried to do a night shot (the stars and all that) as every traveler must have one these days… And failed 😂🤷‍♂️

#trash theme is continuing…

YouTube: look in bio
Facebook: @farandfurter

I bought, ride & love:
Rally Raid Kit 3 - @rallyraidproducts
Tornado 2 - @revit_official
E804/805 - @shinko_tyres
Luggage - @wolfmanluggage
DNA Air Filter - @dnafilters_official
Sony RX100V - @sonyrxments

#travel #travelling #mototravel #overland #silkroute #motorcycle #mototouring #overlandtravel #advrider #adventure #adventurebike #motolife #lifeonroad #honda #cb500x #hondacb500x #rallyraid #wolfmanluggage #offroad #dualsport #adventurebikeriders #motorcycleadventure #pathslesstravelled #solo #solotravel #explore #albania #transeurotrail #camping @ Parku Kombëtar Shebenik-Jabllanicë

Want your business to be the top-listed Travel Agency in Librazhdi?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Telephone

Address


Fushë Studë, 3412 Dibër County
Librazhdi
3400
Other Librazhdi travel agencies (show all)
LEAS Travel LEAS Travel
Rr. Nacionale Librazhd-Elbasan
Librazhdi

Agjensia Turistike "LEAS Travel" ofron bileta per udhetime jashte vendit, Paketa turistike, Siguracione Makine dhe Makina me qera te nje cilesie te larte.