Inspiring Nicosia

Keeping you in touch with our Capital city!

What best way to see the Capital of Cyprus than through the eyes of a Local! I will show you around our city so you can get in touch with the true Cypriot city life!

epic cy

Epic street fest!
Αποχαιρετούμε το 2019 με ένα μοναδικό street party στην πλατεία Ελευθερίας με μουσική από γνωστούς DJs, street food, ποτό και street performances. Σας περιμένουμε με γιορτινή διάθεση στις 28/12 για το πιο epic street event των γιορτών! Μέσω του ‘Εpic Street Fest’ η epic στηρίζει τον οργανισμό ‘Στήριγμα Ζωής’ για παιδιά με ειδικές ανάγκες. #epicofficialcy #GreatNetworkGreatValue #epicstreetfest

nicosia.org.cy

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικου χωριού Δήμου Λευκωσίας

nicosia.org.cy Το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» του Δήμου Λευκωσίας έχει στηθεί και φέτος στο προαύλιο του Δημαρχείου στην Πλατεία Ελευθερίας και λειτουργεί από το Σάββατο 30 Νοεμβρ....

Nicosia First

Εμβαδόν Γέφυρας/Πλατείας: 2.890 m²
Εμβαδόν Τάφρου/ Πάρκου: 18,315m².
Δέντρα: 280 μεγάλα ώριμα δέντρα
Καφετέρια: 115 m² για χρήση από κοινό
2 περίπτερα: 74 m²
Espresso bar: 60 m² για χρήση από κοινό
Περίπτερο ενημέρωσης: 30 m²
Αμφιθέατρο: χωρητικότητας 125 ατόμων
Χώροι υγιεινής: σε διάφορα σημεία
Αριθμός ανελκυστήρων: 2

Nicosia First

Πολύ εντυπωσιακά τα νέα παγκάκια στην Πλατεία Ελευθερίας. Παράλληλα, θα μεταφερθούν και οι κρήνες (βρύσες) της Πλατείας οι οποίες, επίσης έχουν παραγγελθεί στην Ιταλία και θεωρούνται «έργα τέχνης» και θα αλλάξουν την όψη ενός ακόμη πολυσύχναστου σημείου αναφοράς, για την καθημερινότητα των πολιτών ττης πόλης μας.

Photos: Δήμος Λευκωσίας

xronografos.com

«Ποδοκάτορο, Φλάτρο, Μούλα». Η ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από τις ονομασίες των προμαχώνων της Λευκωσίας | Κυπριακός Χρονογράφος

xronografos.com Της Ιλιάνας Κουλαφέτη Στα μέσα του 16ου αιώνα, ο Βενετός αρχιτέκτονας Τζούλιο Σαβορνιάνο έφτασε στην Κύπρο. Η επίσκεψή του ήταν επαγγελματική. Μπροστά στον ενδεχόμε...

Nicosia First

Δοκιμή φωτισμού στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο φωτισμός έχει αλλαχθεί σε LED σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό ώστε το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του έργου να είναι μικρότερο και να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας.

#eleftheriasquare #bynight #nicosia #nicosiafirst #nicosiacyprus #cyprus #nicosiamunicipality

ΟΧΙ αυτοκίνητα στην Πλατεία Ελευθερίας

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ! Αγαπητοί φίλοι, αρχές Φεβρουαρίου θα αποφασιστεί το μέλλον της Κ.Παντελίδη και όπως φαίνεται η πίεση από κάποιες μονάδες που έχουν συμφέροντα στο να περνούν αυτοκίνητα είναι μεγάλη!
Θα σας παρακαλούσαμε να στείλετε μειλ απευθυνόμενοι στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους στα [email protected] και [email protected] ενημερωνοντας τους για τις δικές σας αποψεις.
Μπορείτε να αποστείλετε το κέιμενο για το οποιο υπογράψατε.
" Οδός Κωστάκη Παντελίδη ΜΟΝΟ για πεζούς - Ένας δρόμος για αυτοκίνητα εκεί θα είναι μια ανοιχτή πληγή στην μικρή όαση που άρχισε να δημιουργείται στην περιοχή με την συνδρομή και απαίτηση των πολιτών! Μια τέτοια εξέλιξη έρχεται σε αντίθεση τόσο με το σχέδιο κινητικότητας του ίδιου του Δήμου Λευκωσίας που προνοεί μόνιμη πεζοδρόμηση της οδού αλλά και της άποψης του τμήματος δημοσίων έργων και του προέδρου της ΕΤΕΚ. ´
Στο μεταξύ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. Παρακαλούμε βοηθείστε όλοι όπως μπορείτε προωθώντας το ψήφισμα: http://bit.do/eGFLE

visitnicosia.com.cy

Nicosia Tourism Board

visitnicosia.com.cy The Nicosia Tourism Board, a Non -for –Profit Company, was established in November 2007 within the framework of the Cyprus Tourism Organisation Strategic Plan.The main objective of ΝΤΒ is to develop and promote Nicosia as a tourist destination.

The Islander Stories

Did you know that the first walls surrounding #Nicosia in the 14th century were built by the Franks and enclosed a much larger area than the 16th century Venetian Walls that we can still see today?

NiMAC

Από την έκθεση των μαθητών του Εκπαιδευτικού Κέντρου Παιδιών στο NiMAC!

Nicosia First

Aρχίζει σταδιακά η μετακόμιση στο νέο κτήριο του δημαρχείου στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Αρχή με τη μετακόμιση θα κάνει το Τμήμα Πληροφορικής του δήμου σε περίπου ένα μήνα, ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα. Το Τμήμα Πληροφορικής θα προλειάνει το έδαφος ώστε κάθε υπηρεσία που μετακινείται στο νέο κτήριο να συνδέεται αμέσως με το κεντρικό σύστημα πληροφορικής.

Το Τμήμα Πληροφορικής θα ακολουθήσει η τεχνική υπηρεσία, η οποία στεγαζόταν στην πολυκατοικία Λυσσαρίδη μέχρι προ μερικών μηνών, όταν εγκαταλείφτηκε ύστερα από επιμονή μεμονωμένων υπαλλήλων ότι κινδύνευαν λόγω της κατάστασης του κτηρίου.

Στη συνέχεια θα μετακινηθεί το γραφείο προσωπικού και το γραφείο που ασχολείται με θέματα/προγράμματα της ΕΕ. Οι υγειονομικές υπηρεσίες του δήμου, προς το παρόν θα παραμείνουν στον χώρο της παλαιάς αγοράς, όπου βρίσκονται σήμερα. Τελευταία υπηρεσία που θα μετακινηθεί στο νέο κτήριο θα είναι η γραμματεία και ο δήμαρχος.

Αυτή τη στιγμή υπηρεσίες του Δημαρχείου Λευκωσίας στεγάζονται σε πέντε διαφορετικά κτήρια, κάτι το οποίο δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα καθώς και προβλήματα ελέγχου, ενώ παράλληλα συντείνει και στην ταλαιπωρία των δημοτών.

Πηγή: Philenews

'eyeSights' to 💛

Δήμος Λευκωσίας

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τέλεσε τα εγκαίνια της έκθεσης γελοιογραφίας και σκίτσου του εργαστηρίου ΠΙΝ 2017-2018 στη Δημοσιογραφική Εστία. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 21 Ιουνίου. Στις φωτογραφίες θα δείτε μερικά απολαυστικά σκίτσα και γελοιογραφίες.

Parathyro

«Πολιτιστική μας στέγη ο ουρανός»: Κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις στο πρόγραμμα του Faneromeni 18 | Bank of Cyprus Cultural Foundation | Τέσσερις μήνες μόνο τέχνη, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις.

Avant-Garde Press

Inspiring as ever....

Οφθαλμολουσία για τους εραστές του κέντρου της πόλης

Φωτογραφίες: George Christoforou

philenews.com

Λευκωσία: Η γέννηση και η εξέλιξη μιας πρωτεύουσας

philenews.com www.philenews.com

Hop on, Hop off and discover Nicosia!

Μικρά λεωφορεία Λευκωσίας!
Δωρεάν μετακίνηση σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης!
37 στάσεις σε βολικά σημεία και δρομολόγια κάθε 20 λεπτά μέχρι τα μεσάνυκτα!
Αφήστε το αυτοκίνητο στο παλιό ΓΣΠ! Κατεβάστε την πρωτοποριακή εφαρμογή! Και μετακινηθείτε χωρίς άγχος και ταλαιπωρία!
Μικρά λεωφορεία Λευκωσίας!
Εύκολα, γρήγορα, δωρεάν!
Περισσότερες πληροφορίες www.nicosiaminibuses.eu

Δήμος Λευκωσίας

Συνεχίζεται η εκδήλωση Μέρα Τραγουδιού στην καρδιά της Λευκωσίας μέχρι αργά το βράδυ. Δεν έχετε παρά να κατεβείτε στο κέντρο της πόλης με τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας και να απολαύσετε ένα μουσικό περίπατο για όλα τα γούστα.

Urban Cyprus

Η νέα Βουλή να ανεγερθεί στο χώρο που θα γινόταν το Μέγαρο Πολιτισμού

Η αποκέντρωση υπηρεσιών και ιδίως της Βουλής δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα και θα πλήξει την ήδη μοιρασμένη πρωτεύουσα οικονομικά που ήδη στερείτε πλεονεκτήματα που έχουν οι παράλιες πόλεις όπως τουρισμό, λιμάνια, και αεροδρόμια.

Η νέα Βουλή επιβάλετε να παραμείνει στο κέντρο της πρωτεύουσας του κράτους και οποιεσδήποτε προσπάθειες να μετακινηθεί έκτος Λευκωσίας από τον πρόεδρο της Βουλής είναι τουλάχιστον ύποπτες. Να γνωρίζει ο κύριος Συλλούρης ότι οι Λευκωσιάτες δεν θα επιτρέψουν περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης τους.

Προτείνουμε όπως η νέα Κυπριακή Βουλή να ανεγερθεί στο χώρο που θα γινόταν το Μέγαρο Πολιτισμού Κύπρου αφού όπως γνωρίζουμε το έργο έχει ακυρωθεί οριστικά και στην θέση του κατασκευάζετε χώρος στάθμευσης. Η Κίνηση μας προτείνει επίσης όπως ο χώρος που προοριζόταν για την Νέα Βουλή να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου μαζί με χώρο στάθμευσης.

Τέλος, οι βουλευτές και ο πρόεδρος της Βουλής θα ήταν καλά να είχαν το ίδιο πάθος και ενδιαφέρον και για τα σημαντικά έργα που είναι στο συρτάρι εδώ και δεκαετίες όπως είναι το Νέο Μουσείο, το Παλαιό ΓΣΠ, τα Νέα Δικαστήρια και το Σχέδιο Κινητικότητας.

Κίνηση Πολιτών Urban Cyprus
www.urbancyprus.org

Nicosia First

Τα νέα κτίρια που έρχονται στην Λευκωσία

visitnicosia.com.cy

Visit Nicosia (Lefkosia)

Take a walk on the bright side!

visitnicosia.com.cy

Φιλgood

Μη χάσετε την Κυριακή το #Φιλgood μαζί με τον Φιλελεύθερο

Where you meet culture!

Meet Nicosia. Meet Culture
Πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη για την έναρξη της καμπάνιας με στόχο την προώθηση της Λευκωσίας ως ιδανικού πολιτιστικού προορισμού, την προβολή των Μουσείων, Αρχαιολογικών χώρων και Πινακοθήκων Λευκωσίας και την ενημέρωση και έμπνευση του κοινού ώστε να επισκεφτεί τους χώρους αυτούς. Τη δημοσιογραφική διάσκεψη διοργάνωσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης. Τη διάσκεψη χαιρέτησε η Δημοτική Σύμβουλος Λεώνη Ορφανίδου,στηρίζοντας την όλη προσπάθεια. 27/2/18

The 'New' Art gallery of modern art opposite Famagusta gate!

Παράδοση τον Μάρτη του κτιρίου του Μουσειού Σύγχρονης Τέχνης.

Παρά το ότι το κτήριο θα είναι έτοιμο φέτος, οι διαδικασίες για το άνοιγμα του μουσείου αργούν διότι το μόνο διαθέσιμο εγκεκριμένο κονδύλι που υπάρχει για το 2018 αφορά μόνο τον εξοπλισμό του κτηρίου. Όλα τα υπόλοιπα θα εγκριθούν στον προϋπολογισμό του 2019 με το αισιόδοξο σενάριο να θέλει το μουσείο να λειτουργεί ένα χρόνο μετά, δηλαδή το 2020.

Η βουλή πρέπει να εγκρίνει έκτακτο κονδύλι ώστε να λειτουργήσει άμεσα, είναι απαράδεχτο για 2 χρόνια το κτίριο να είναι κενό.

IN Business News

Good Luck Nicosia! #europeanyouthcapital2021

To Greater Nicosia 2021 διεκδικεί τον τίτλο, που θα απονεμηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο Greater Nicosia 2021 - for European Youth Capital

dlvr.it

Φτιάχνουμε Χαρταετούς στο Λεβέντειο!!

dlvr.it Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, Κλάδο Λευκωσίας, διοργανώνει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το ειδικό Εκπαιδευ....

We believe it will be worth it after all! 📸💛

Colourful shot from Ledra Street! 🎈🎈🎈🎈
#Nicosia #pedestrianstreet #bubbles #colour

Your Planet Needs You

An exhibition worth visiting with the kids!

Ευχαριστούμε City Free Press!!!

USE-IT

Quiz: You are going for a coffee, how long do you think it should take?
🦋 30 minutes
🐢 2 hours
🐌 5 hours
The Cypriot answer is on the new map of USE-IT Nicosia!

Nicosia First

Ο παλιός πυρήνας του Στροβόλου, ένα απ’ τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του Δήμου, αλλάζει, εκσυγχρονίζεται και, απ’ ότι μαρτυρούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια, ομορφαίνει με το παραπάνω. Ένα έργο που χρονολογείται εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια επιτέλους παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης.

Ο Δήμος Στροβόλου θα πρέπει εντός του 2018 το αργότερο να προκηρύξει προσφορές για την ανάπλαση του παλαιού πυρήνα και να αντλήσει τα κονδύλια απο τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία για την περίοδο 2014-2020. Μόνο έτσι ο Στρόβολος θα αποκτήσει κέντρο αναφοράς.

Το πρώτο βραβείο δόθηκε το 2016 στην αρχιτεκτονική ομάδα: Ελεονώρα Αντωνιάδου, Παντελής Παπαδόπουλος, Αντρέας Τσιακλής, Ελένη Φλουρή / Συνεργάτες: Μαρία Γρηγορίου, Νατάσα Χρίστου, Ευαγόρας Βανέζης

Andreas Papacharalambous Andreas Papacharalambous

Want your business to be the top-listed Travel Agency in Nicosia?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

Location

Category

Address


Nicosia
Other Eco Tours in Nicosia (show all)
Bookcyprus.com Bookcyprus.com
12, Zenas Kather
Nicosia, 1065

Unbeatable prices on hotels, holiday villas and apartments in Cyprus www.Bookcyprus.com

Cyprus Walks Etc Cyprus Walks Etc
Plateon 34
Nicosia, 2027, CYPRUS

Cyprus Walks Etc through Authentic Ecotourism services assists in the exploration of Cyprus all year round on foot, by waterbike, by bicycle and car.

Travelhouse Travelhouse
27A Archimides Street, Egkomi
Nicosia, 2411

#BeInspired For us, travel is about inspiration, emotions and discovery Be A Traveller "Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Ecotourism in Cyprus Ecotourism in Cyprus
Leoforos Archiepiskopou Makariou III, 73
Nicosia, 04119

Нетуристические, аутентичные и наполненные смыслом путешествия на о.Кипр

Cyprus Family Bike Cyprus Family Bike
Nicosia

Old Nicosia organized Sightseeing Tours within Venetians walls with our four wheel family bikes . Super fun way to discover charms of medieval Nicosia.

Responsible Travel Tours Responsible Travel Tours
20 Costi Palama Street, Suite H1
Nicosia, 1096

We manage and represent luxurious privately owned accommodation in the Greek islands. We organize & promote year round sports tourism and wellness retreats

Med Sailing Holidays Med Sailing Holidays
Zinas Kanther, 16 KARANTOKI BUILDING 5th Floor, Flat/Office 13
Nicosia, 1065

We offer skippered island hopping / sailing holidays, meaning we sail so you don't have to. We Island hop Croatia, Greece and more locations coming!

Misa Travel Misa Travel
Sht Mustafa Hacı Yusuf Sokak Comunoglu Apt No 7/E
Nicosia

Cyprus Local Travel Agency