Turistička Organizacija Novi Grad

"Dani na Sani 2019"
Tradicionalna ekološka manifestacija, čiji je moto „Rijeka Sana jednako čista na ušću kao i na izvoru“, se ove godine održava 10. i 11. juna 2019. godine. Inicijativa za pokretanje manifestacije je pokrenuta od strane Misije OEBS-a 2001. godine uz učešće opština Ribnik, Ključ, Sanski Most, Oštra Luka, Prijedor i Novi Grad.

PROGRAM MANIFESTACIJE:
Ponedeljak 10.06.2019.
08:30 časova. okupljanje svih učesnika u Baraćima -Motel „Turist“i pokret prema izvorištima;
09:00 časova boravak svih učesnika na izvorištima-Mrkonjić Grad i Ribnik,otvaranje manifestacije
14:00 časova ,doček eko štafete u Ključu (Zmajevac)
15:30 časova, doček eko štafete u Sanskom Mostu (park na Zdeni)
16:30 časova doček eko štafete u Oštroj Luci

Utorak 11.06.2019.
10:00 – PRIJEDOR – Boškov mlin
11:30-12:15-Novi Grad,muzičko-zabavni program,nastup KUD-a „Una“: dječiji orkestar i muška pjevačka grupa
12:15-12:30 – primopredaja štafete, nosilac štafete: najbolji sportista opštine Novi Grad 2018
12:30-12:40 – uvodni dio i čitanje deklaracije - uvodničar
12:40-12:50 – Načelnik opštine Novi Grad, dobrodošlica, preuzimanje štafete,
- dodjela zahvalnice i poklona za donosioca štafete,
12:50-13:15 – dodjela diploma i nagrada za likovne i literarne radove:
-Najbolji literarni rad učenika od 1-3 razreda OŠ: 1.,2., i 3. mjesto
-Najbolji literarni rad učenika od 4-6 razreda OŠ: 1.,2., i 3. mjesto
-Najbolji literarni rad učenika od 7-9 razreda OŠ: 1.,2., i 3. mjesto
-Najbolji likovni rad učenika od 1-3 razreda OŠ: 1.,2., i 3. mjesto
-Najbolji likovni rad učenika od 4-6 razreda OŠ: 1.,2., i 3. mjesto
-Najbolji likovni rad učenika od 7-9 razreda OŠ: 1.,2., i 3. mjesto
-Najbolji likovni rad Dječijeg vrtića „Pčelica Maja“, Novi Grad: 1.,2., i 3. mjesto
13:15-13:30- Izlijevanje vode, Načelnik opštine Novi Grad,
VIDIMO SE U UTORAK (11.06.2019.GOD.) U 11:30 ČASOVA NA GRADSKOJ PLAŽI "ADA"!!!

Manifestacija "Dani na Sani 2019"

Puls Fest

📢 Podsjećamo, u toku mjeseca maja traje velika akcija za srednjoškolce i studente!

Umjesto jedne, dobićeš dvije karte! 😍 Povedi druga/drugaricu na Nektar Puls Fest, zajedno uživajte u pulsu prirode, zvuka i adrenalina! 😎

Više informacija pronađi na našem veb sajtu ili nam se javi u inbox. Čekamo te. 😎

#NektarPulsFest

Maraton stazama Branka Ćopića

Puls Fest

📢 Podsjećamo, u toku mjeseca maja traje velika akcija za srednjoškolce i studente!

Umjesto jedne, dobićeš dvije karte! 😍 Povedi druga/drugaricu na Nektar Puls Fest, zajedno uživajte u pulsu prirode, zvuka i adrenalina! 😎

Više informacija pronađi na našem veb sajtu ili nam se javi u inbox. Čekamo te. 😎

#NektarPulsFest

Maraton stazama Branka Ćopića

Opština Novi Grad

Opština Novi Grad

radionovigrad.com

"Dani na Sani" 10. i 11.juna

radionovigrad.com DRUŠTVO "Dani na Sani" 10. i 11.juna Super User 24 april 2019 Pogodaka: 2 Ovogodišnja manifestacija „Dani na Sani“ biće održana 10. i 11.juna, a domaćin je opština Novi Grad, zaključeno je na sastanku organizacionog odbora, kojem su prisustvovali predstavnici opština i gradova učesnika ...

trcanje.rs

Maraton Stazama Branka Ćopića 2019.

trcanje.rs Ako ste već bili u Novom Gradu, kao učesnik Maratona stazama Branka Ćopića, nema potrebe da ga hvalimo. Samo ćemo reći da  se on ove godine održava

novigrad.ba

Poribljavanje šaranom na potezu Ravnice - Dobrljin

novigrad.ba DRUŠTVO Poribljavanje šaranom na potezu Ravnice - Dobrljin Bojana K 08 april 2019 Pogodaka: 32 U prvoj ovogodišnjoj akciji poribljavanja, članovi Sportsko-ribolovnog udruženja Novi Grad su u rijeku Unu pustili oko 50kg šarana težine od 50 do 100 grama. Predsjednik udruženja Edib Džaferbegov...

V.D.Direktor JU Turistička organizacija opštine Novi Grad Nebojsa Todic razgovarao je danas sa ministrom trgovine i turizma RS Dragicom Kovač na temu razvoja turizma i turističke ponude opštine Novi Grad kao i izazova koji se stavljaju pred Turističku Organizaciju Novi Grad u predstojećoj turističkoj sezoni.
Međunarodna manifestacija Una regata-Lađom niz Unu 2019, izrada i postavljanje turističke signalizacije na području opštine Novi Grad, izvorište ljekovite termomimeralne vode "Lješljani", su samo neke od tema razgovora sa ministrom trgovine i turizma RS Dragicom Kovač.

investnovigrad.com

Novi Grad predstavlja svoje potencijale na sajmu privrede, poljoprivrede i turizma – Opstina Novi Grad

investnovigrad.com U Prnjavoru je 22.03.2019. godine počeo IX regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma, koji je okupio preko 150 izlagača iz regiona – od malih porodičnih preduzeća do velikih brendiranih kompanija i lokalnih zajednica.

aksloboda.org

Maraton stazama Branka Ćopića

aksloboda.org http://www.aksloboda.org/maraton.html

rtrs.tv

Нови Град представио туристичке потенцијале у Љубљани и Београду

rtrs.tv Представници Туристичке организације Нови Град успјешно су презентовали туристичке потенцијале на сајмовима туризма у Љубљани и Београду.

JP Radio Novi Grad

Članovi Atletskog kluba "Sloboda" iz Novog Grada Branislav Pavić i Marko Panić učestvovaće ove godine na prestižnoj trci u brdskom trčanju "Ultra trejl du Mon Blan", na kojoj će u pet različitih trka učestvovati trkači iz stotinu zemalja.

Predsjednik "Slobode" Srđan Bašić rekao je da kvalifikacija dva člana novogradskog kluba predstavlja značajan uspjeh.

"Svakako da smo ponosni na naše članove jer su ostvarili pravo na učešće u trci koja se smatra neformalnim svjetskim prvenstvom", rekao je Bašić.

Branislav Pavić već je nastupao na ovoj trci 2015. godine koju je istrčao za 40 sati, 46 minuta i 21 sekundu, te 2018. godine kada je stazu od 170 kilometra sa 10.000 metara kumulativnog uspona pretrčao za 30 sati 21 minut i 57 sekundi.

Pavić se u disciplini brdsko trčanje takmiči od 2011. godine i već je učestvovao u trkama širom EU.

"Najbolji uspjeh imao sam prošle godine upravo na ovoj trci od 170 KM i moj rezultat je jedan od boljih iz zemalja sa Balkana. Ova trka održava se zadnjeg vikenda u avgustu i ona je najveći izazov većini brdskih trkača", rekao je Pavić.

On je istakao da je imao sreću da 2015. i 2018. godine stigne do cilja i izrazio nadu da će i ova godina biti jednako uspješna.

"Imao sam sreću da dođem do cilja, jer od 2.500 trkača koji startuju, 40 odsto odustane ili ih organizatori skinu sa trke ako primijete da im je zdravlje ugroženo", rekao je Pavić.

Pavić ove godine planira učestvovati u žutoj stazi trke "100 milja Istre", dužine 40 kilometara kao pripreme za trejl svjetsko prvenstvo koje se održava 8. juna u gradu Miranda de Korvo u Portugalu.

On je, osim toga, osigurao i normu za svjetsko prvenstvo u trci na 24 časa koja se krajem oktobra održava u Albi u Francuskoj.

Pavić je normu osigurao prošle godine u Temišvaru.

Marko Panić u trci "Ultra trejl du Mon Blan" učestvuje prvi put, a trčaće trku dugu 145 kilometara sa 9.100 metara kumulativnog uspona.

Za učešće na ovoj trci potrebno je skupiti osam ITRA /International Trail Running Association/ bodova iz dvije trke, koje je Panić osvojio istrčavši 110 kilometara u Istri u trci "100 milja Istre 2018" i na Bjelašnici "Vučko trejl 2017" gdje je istrčao 65 kilometara.

"Osim trke na Mon Blanu, ove godine učestvovaću na trkama `100 milja Istre` na stazi od 170 kilometara sa 6.500 metara uspona, `Kozara ultra trejl`, dužine 103 kilometra sa 3.900 metara uspona i `Jahorina ultra trejl` na 33 kilometra", rekao je Panić.

Start trke "Ultra trejl du Mon Blan" je u Kormajeru u Italiji, a cilj je u Šamoniju u Francuskoj.

Na dionici od 145 kilometara veći dio staze je na više od 2.000 metara nadmorske visine.

MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA BEOGRAD 2019

Pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“ na Beogradskom sajmu se od 21. do 24. februara 2019. godine održao 41. Međunarodni beogradski sajam turizma. JU Turistička organizacija opštine Novi Grad je uzela aktivno učešće na sajmu koji je okupio najznačajnije subjekte turističke ponude i potražnje, gdje se predstavilo više od 1.000 izlagača iz 45 zemalja. O samom značaju sajma govori broj učesnika i posjetilaca sajma (preko 65.000 posjetilaca), te činjenica da je sajam u Beogradu vodeći sajam turizma u cijelom regionu jugoistočne Evrope.
Partner ovogodišnjeg sajma turizma bila je Bugarska, koja je na Beogradskom sajmu predstavila svoju turističku ponudu. Turistička organizacija opštine Novi Grad se predstavila na zajedničkom izložbenom prostoru Turističke organizacije Republike Srpske na kojem se predstavila kompletna turistička ponuda Republike Srpske, a sajamski prostor je obezbjedilo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji. U toku svih dana trajanja sajma, zapažena je izuzetna zainteresovanost za turističko tržište Republike Srpske, a turistička ponuda je predstavljena putem promotivnih brošura, letaka, kataloga, DVD prezentacija i ostalog propagandnog materijala. Turistička organizacija opštine Novi Grad je na sajmu predstavila promotivne materijale o Novom Gradu, odnosno „Info vodič-Novi Grad“, flajeri „Rijeka Una“, „Seoski turizam“, „BRC Lješljani“, "Una regata", te promotivni cd opštine Novi Grad. Uz sajam turizma, održale su se još tri sajamske manifestacije - Sajam opreme, hotelijerstva i ugostiteljstva – “Horeca”, te Sajam vina i Sajam suvenira.

JP Radio Novi Grad

Opština Novi Grad

TURISTIČKA PONUDA OPŠTINE NOVI GRAD NA SAJMU „NATOUR ALPE - ADRIA 2019“ U LJUBLJANI

Turistička organizacija opštine Novi Grad i Opština Novi Grad su u periodu od 30.01. do 02.02.2019. godine učestvovale na Međunarodnom turističkom sajmu „Natour Alpe - Adria“ u Ljubljani.
U saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske predstavljena je turistička ponuda i turistički potencijali opštine Novi Grad, s kojima su posjetioci sajma i mnoge domaće i strane turističke agencije imale mogućnost da se upoznaju putem brojnih promotivnih brošura, a ostvareni su i susreti s predstavnicima turističkih agencija i turoperatora.
Natour Alpe - Adria je najveći turistički sajam u Sloveniji koji promoviše zeleni i aktivni turizam, te se na njemu predstavlja preko 180 izlagača iz čitave Europe. Tokom četiri dana sajma, u tri hale, posjetioci su mogli uživati u turističkoj i etno gastronomskoj ponudi Slovenije i susjednih zemalja.
Prema podacima organizatora, ovogodišnji sajam posjetilo je oko 20.000 zainteresovanih posjetilaca.

Juče je na Kozari održana tradicionalna manifestacija “Dani zime na Kozari” koja se ove godine održava po trinaesti put. Privredno-turističku manifestaciju "Dani zime na Kozari" su organizovali grad Prijedor, Nacionalni park "Kozara" i turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške. Polaganjem vijenaca na spomenik poginulim borcima i stradalim civilima u Drugom svjetskom ratu na Mrakovici obilježen je početak ovogodišnjih "Dana zime na Kozari". Nakon zvaničnog otvaranja, počela su sportska nadmetanja devet ekipa iz više lokalnih zajednica i gastro takmičenje osam turističko-ugostiteljskih škola Republike Srpske, 12 lovačkih udruženja i 11 izviđačkih odreda i planinarskih društava. Takmičari su došli iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca, Petrova, Zenice, Broda i Stare Pazove. 
U okviru manifestacije u sportskim takmičenjima je učestvovala ekipa Karate kluba `Rajko Crnobrnja Gligo` iz Novog Grada, dok su u gastro takmičenjima učestvovale ekipa ugostiteljskog smjera Srednjoškolskog centra Đuro Radmanović, kao i ekipe tri lovačka udruženja "Pastirevo" iz Dobrljina, "Srndać" iz Svodne i "Lane" iz Rudice", U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupila je pjevačka grupa Kulturno-umjetničkog društva "Una". U gastro takmičenju, u kategoriji srednje škole, 3. mjesto su zauzeli predstavnici Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” iz Novog Grada, a u kategoriji lovačka udruženja 3. mjesto je zauzelo lovačko udruženje “Srndać” iz Svodne. 
Za sve zainteresovane posjetioce, opština Novi Grad, je obezbijedila besplatan prevoz autobusom.

Juče je na Kozari održana tradicionalna manifestacija “Dani zime na Kozari” koja se ove godine održava po trinaesti put. Privredno-turističku manifestaciju "Dani zime na Kozari" su organizovali grad Prijedor, Nacionalni park "Kozara" i turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške. Polaganjem vijenaca na spomenik poginulim borcima i stradalim civilima u Drugom svjetskom ratu na Mrakovici obilježen je početak ovogodišnjih "Dana zime na Kozari". Nakon zvaničnog otvaranja, počela su sportska nadmetanja devet ekipa iz više lokalnih zajednica i gastro takmičenje osam turističko-ugostiteljskih škola Republike Srpske, 12 lovačkih udruženja i 11 izviđačkih odreda i planinarskih društava. Takmičari su došli iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Srpca, Petrova, Zenice, Broda i Stare Pazove.
U okviru manifestacije u sportskim takmičenjima je učestvovala ekipa Karate kluba `Rajko Crnobrnja Gligo` iz Novog Grada, dok su u gastro takmičenjima učestvovale ekipa ugostiteljskog smjera Srednjoškolskog centra Đuro Radmanović, kao i ekipe tri lovačka udruženja "Pastirevo" iz Dobrljina, "Srndać" iz Svodne i "Lane" iz Rudice", U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupila je pjevačka grupa Kulturno-umjetničkog društva "Una". U gastro takmičenju, u kategoriji srednje škole, 3. mjesto su zauzeli predstavnici Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” iz Novog Grada, a u kategoriji lovačka udruženja 3. mjesto je zauzelo lovačko udruženje “Srndać” iz Svodne.
Za sve zainteresovane posjetioce, opština Novi Grad, je obezbijedila besplatan prevoz autobusom.

JP Radio Novi Grad

Ekipa učenika Srednjoškolskog centra "Đuro Radmanović" iz Novog Grada osvojila je treće mjesto u gastro takmičenjima tokom manifestacije "Dani zime na Kozari".

U pripremi lovačkih kotlića treće mjesto osvojila je ekipa Lovačkog udruženja "Srndać" iz Svodne.

Proglašenjem pobjednika i uručivanjem nagrada i pehara juče je završena 13. manifestacija "Dani zime na Kozari".

Učenici Ugostiteljsko-ekonomske škole iz Prijedora pobjednici su gastro takmičenja srednjoškolaca .

Među lovačkim udruženjima najbolji su u pripremi lovačkog kotlića bili lovci Udruženja "Fazan" iz Stare Pazove a među
izviđačima i planinarima članovi Odreda izviđača "Petar Kočić" iz Broda.

U gastro takmičenju ukupno je učestvovala 31 ekipa i to osam ekipa srednjih škola, 11 ekipa izviđača i planinara i 12 ekipa lovačkih udruženja.

Ekipe su bile iz Prijedora, Kozarske Dubice, Gradiške, Banjaluke, Oštre Luke, Kostajnice, Novog Grada, Petrova, Zenice, Broda, Srpca i Stare Pazove.

Srednjim školama, planinarskim društvima i odredima izviđača bila su obezbijeđena sredstva od 200 KM za nabavku gastro materijala za kotliće i rekvizite, a kao nagrade pehari i nagrade sponzora.

U sportskim takmičenjima najbolja je bila ekipa iz Kozarske Dubice koja je osvojila nagradu od 250 KM, dok su ekipe iz Srpca i Prijedora za drugo i treće mesto osvojile 150 odnosno 100 KM.

Nacionalni park Kozara / Kozara National Park

XIII manifestacija “Dani zime na Kozari” će se održati 02. i 03.02.2019. godine u Nacionalnom parku “Kozara”.
Prvog dana manifestacije, odnosno 02.02.2019. godine održaće se planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros", kao i takmičenje u skijanju za učemike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva „Ljubijski rudar“.
Drugog dana manifestacije, odnosno 03.02.2019. godine održaće se centralna manifestacija, a obuhvatiće sportska takmičenja gradova i opština Republike Srpske u zabavnim igrama i gastro takmičenja u pripremanju čorbi u kotliću u 3 kategorije, odnosno ugostiteljske škole, izviđački odredi i planinarska društva, te lovačka udruženja.
Za posjetioce manifestacije će 03.02.2019. godine (nedjelja) biti organizovan prevoz iz Prijedora (Gradski stadion od 9:00 do 10:00 časova), Gradiške (ispred zgrade Opštine u 7:30 časova), Banja Luke (stara autobuska stanica u 8:00 časova), Kozarske Dubice (Sportska dvorana od 9:00 časova), Novog Grada (ispred hotela u 9:00), Oštre Luka (iz centra u 8:00). Povratak autobusa sa Kozare je nakon završetka manifestacije.
Ulaz u Nacionalni park „Kozara“ će se naplaćivati po promotivnoj cijeni od 1 KM, a ulaznice će se koristiti za tombolu.
Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je 03.02.2019. godine u 11:00 časova, a proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje od 15:00 do 15:30 časova. Tokom trajanja manifestacije bogat kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti bend „The Bechars“ i „DJ Vladimir“ iz Prijedora, Gradiški tamburaši, pjevačka grupa KUD-a „Knešpolje“ i „Jabuka“ iz Kozarske Dubice, kao i pjevačka grupa KUD-a „Una“ iz Novog Grada.

Vidimo se na Kozari

Want your business to be the top-listed Travel Agency in Novi Grad?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

RTRS "Srpska danas" - Etno dvorište Svodna

Location

Category

Telephone

Address


Njegoševa 2
Novi Grad
79220
Other Novi Grad travel agencies (show all)
Toping Trade ad Toping Trade ad
BANJALUČKA BB
Novi Grad, 79220

Prevoz putnika i turistička agencija

Unske terase - Kuća za odmor Unske terase - Kuća za odmor
Branka Copica 82
Novi Grad, 97220

Suveniri NG Suveniri NG
VID
Novi Grad, 79220

SUVENIRI SA VAŠIM MOTIVIMA, SLIKAMA, TEKSTOVIMA. PREKO 50 VRSTA SUVENIRA

UNA KAMP UNA KAMP
Bb
Novi Grad

Ova stranica govori o svim prirodnim ljepotama rijeke Une .