House of Tourists

Get ready to know the culture and hospitality and experience your stay like a time capsule the only Berat can offer . Feel like in your own city with a silent environment and unique architectural style . Welcome to your home !

To us, you will find the guide to wherever you want, fortress of Berat, churches, cultural objects, the Osumi canyons, traditional food, trips to the mountains, rental cars, personal photos, gifts, tickets, artistic activities, hiking, sports, opportunities for craft production, harvesting organic products ....

[03/12/20]   ️️Situata alarmante qe eshte krijuar dhe perhapja e CoronaVirusit 19 mund te jete fatale per jeten, por dhe pezullimi i aktiviteteve ekonomike qe gjenerojne te ardhura ne shume familje nepermjet rrogave te punetoreve do te jete fatal per muajin Prill e ne vazhdim ...
Miq, shoke dhe te njohur kushdo qe ka nje biznes familjar, biznes te madh apo te vogel SHPERNDAJE
Ekonomiste dhe Financiere duhet te beheni krah per bizneset duke ju drejtuar organeve koopetente ( Bashkise, Tatimeve apo Ministrise se Finacave) me keto kerkesa:
– Lehtësim të barrës fiskale! Heqje të disa taksave dhe tarifave, të cilat edhe në situata jo emergjente, janë të tepërta ( takse pastrimi, gjelberimi per vitin 2020 etj)
– Mosaplikim i kamatëvonesave në pagesat e faturave të ujit dhe të dritave.
– Mosaplikim i gjobave për vonesa në pagesat e TVSh apo tatimfitimit.
– Anullimin ose shtyrje per pagesen e Tatim Qerase per Muajin Mars - Prill 2020.
– Kompesimin ose ndonje lehtesi tjeter per qiramarresit per pagesat e qerase per muajt Mars - Prill 2020.
– Shtyrja e afatit per pagesen e taksave vendore te Bashkise dhe Siguracioneve te punonjesve.
– Negocim me bankat për shtyrjen e pagesave të kësteve të kredive.
Emergjenca sanitare dhe emergjenca ekonomike duhet të trajtohen me të njëjtin seriozitet !!!

[03/10/20]   Një postim nga një ekspert i sëmundjeve infektive është bërë viral në Internet, teksa paralajmëron se reagimet e ekzagjeruara të njerëzve për përhapjen e koronavirusit, mund të bëjnë më shumë dëme sesa vetë sëmundja.

Abdu Sharkawy, mjek dhe ekspert në Universitetin e Torontos në Kanada, shkroi të premten vonë se sëmundja është me të vërtetë e rrezikshme, por masat e marra në disa raste po rezultojnë edhe më keq.

Postimi i tij, i cili është ndarë rreth 310,000 herë, sulmon “spiralen magjepsëse të panikut” që e vëren në të gjithë botën, ndërsa numri i rasteve rritet.

Postimi i tij i plotë:

“Unë jam mjek dhe specialist i sëmundjeve infektive. Kam qenë në këtë detyrë për më shumë se 20 vjet, duke ndjekur përditë pacientë të sëmurë. Kam punuar në spitalet e qendrës së qytetit, por edhe në lagjet më të varfëra të Afrikës. HIV-SIDA, Hepatiti, TB, SARS, Fruthi, Shingles, Difteria … ka shumë pak sëmundje, ndaj të cilave nuk jam ekspozuar në profesionin tim. Dhe me përjashtim të SARS-it, shumë pak më ka lënë të ndjehem i brishtë, i tronditur apo tërësisht i frikësuar.

Unë nuk kam frikë nga Covid-19. Jam i shqetësuar për pasojat e një agjenti të ri infektues, që është përhapur në të gjithë botën dhe vazhdon të gjejë shtigje të reja, në terrene të ndryshme. Me të drejtë jam i shqetësuar për mirëqenien e atyre që janë të moshuar, në gjendje të dobët shëndetësore ose pa ndihmë, të cilët vuajnë më së shumti, dhe në mënyrë disproporcionale, në duart e këtij ndëshkimi të ri. Por, unë nuk kam frikë nga Covid-19.

Ajo që më frikëson është humbja e arsyes dhe vala e frikës, që i ka shtyrë masat e shoqërisë në një spirale magjepsëse paniku, duke magazinuar sasi të pazakonte nga çdo gjë, që do të mund të mbushte mjaftueshëm një vendstrehim bombardimesh, në një botë post-apokaliptike. Jam i trembur nga maskat N95 që vidhen në spitale dhe urgjenca, ku në fakt nevojiten më shumë për ofruesit e shërbimeve mjekësore në vijën e parë të frontit, dhe në vend të kësaj jepen në aeroporte, qendra tregtare dhe kafene, duke shkaktuar edhe më shumë frikën dhe dyshimet e të tjerëve.

Mua më tremb fakti që spitalet tona do të tejmbushen me njerëz që mendojnë se “ndoshta nuk e kanë virusin, por sido që të jetë le të kontrollohen një herë, sepse ku i dihet…”, ndërkohë që të tjerë që kanë probleme me zemrën, emfizemë, pneumoni, apo stroke do të paguajnë çmimin e Urgjencave të mbushura plot, ndërkohë që numri i doktorëve dhe infermierëve është i kufizuar.

Unë kam frikë se kufizimet e udhëtimit do të zgjerohen kaq shumë, saqë martesat do të anulohen, ceremonitë e diplomimit do të zbrazen dhe takimet familjare nuk do të materializohen. Edhe ajo festë e madhe që quhet Lojërat Olimpike… edhe ajo mund të anulohet. A mund ta imagjinoni?

Kam frikë se këto frikëra për epideminë do të kufizojnë tregtinë, dëmtojnë partneritetet në shumë sektorë, do të dëmtojnë bizneset dhe do të arrijnë kulmin tek një recesion global.

Por mbi të gjitha, kam frikë për mesazhin që po u përcjellim fëmijëve tanë, kur përballen me një rrezik. Në vend të arsyes, racionalitetit, mendjes së hapur dhe altruizmit, po u themi që të panikosen, të kenë frikë, të jenë dyshues, reagues dhe egoistë.

Covid-19 nuk ka ikur dhe nuk do të ikë së shpejti. Ai do të vijë në qytet, në një spital, me një mik, madje edhe me një pjesëtar familjeje pranë jush, në një moment. Priteni. Mjaft pritët që të befasoheni më tutje. Fakti është që vetë virusi nuk do të bëjë aq dëm kur të vijë. Por vetë sjelljet tona dhe qasja “lufto mbi të gjitha për vete”, mund të rezultojë shkatërrimtare.

Ju lutem të gjithëve. Zbuteni frikën përmes arsyes, panikun përmes durimit dhe pasigurinë përmes edukimit. Kemi një shans për të mësuar shumë mbi higjenën shëndetësore dhe për të kufizuar përhapjen e sëmundjeve të shumta të transmetueshme në shoqërinë tonë. Le ta përballojmë këtë sfidë së bashku, në frymën më të mirë të dhembshurisë, durimit dhe mbi të gjitha, një përpjekjeje të pandalshme për të kërkuar të vërtetën, faktet dhe dijen përballë hamendësimit, spekulimit dhe katastrofizimit.

Fakte, jo frikë! Duar të pastra! Zemra të hapura.

Fëmijët tanë do të na falënderojnë!

I'm a doctor and an Infectious Diseases Specialist. I've been at this for more than 20 years seeing sick patients on a daily basis. I have worked in inner city hospitals and in the poorest slums of Africa. HIV-AIDS, Hepatitis,TB, SARS, Measles, Shingles, Whooping cough, Diphtheria...there is little I haven't been exposed to in my profession. And with notable exception of SARS, very little has left me feeling vulnerable, overwhelmed or downright scared.

I am not scared of Covid-19. I am concerned about the implications of a novel infectious agent that has spread the world over and continues to find new footholds in different soil. I am rightly concerned for the welfare of those who are elderly, in frail health or disenfranchised who stand to suffer mostly, and disproportionately, at the hands of this new scourge. But I am not scared of Covid-19.

What I am scared about is the loss of reason and wave of fear that has induced the masses of society into a spellbinding spiral of panic, stockpiling obscene quantities of anything that could fill a bomb shelter adequately in a post-apocalyptic world. I am scared of the N95 masks that are stolen from hospitals and urgent care clinics where they are actually needed for front line healthcare providers and instead are being donned in airports, malls, and coffee lounges, perpetuating even more fear and suspicion of others. I am scared that our hospitals will be overwhelmed with anyone who thinks they " probably don't have it but may as well get checked out no matter what because you just never know..." and those with heart failure, emphysema, pneumonia and strokes will pay the price for overfilled ER waiting rooms with only so many doctors and nurses to assess.

I am scared that travel restrictions will become so far reaching that weddings will be canceled, graduations missed and family reunions will not materialize. And well, even that big party called the Olympic Games...that could be kyboshed too. Can you even
imagine?

I'm scared those same epidemic fears will limit trade, harm partnerships in multiple sectors, business and otherwise and ultimately culminate in a global recession.

But mostly, I'm scared about what message we are telling our kids when faced with a threat. Instead of reason, rationality, openmindedness and altruism, we are telling them to panic, be fearful, suspicious, reactionary and self-interested.

Covid-19 is nowhere near over. It will be coming to a city, a hospital, a friend, even a family member near you at some point. Expect it. Stop waiting to be surprised further. The fact is the virus itself will not likely do much harm when it arrives. But our own behaviors and "fight for yourself above all else" attitude could prove disastrous.

I implore you all. Temper fear with reason, panic with patience and uncertainty with education. We have an opportunity to learn a great deal about health hygiene and limiting the spread of innumerable transmissible diseases in our society. Let's meet this challenge together in the best spirit of compassion for others, patience, and above all, an unfailing effort to seek truth, facts and knowledge as opposed to conjecture, speculation and catastrophizing.

Facts not fear. Clean hands. Open hearts.
Our children will thank us for it.

#washurhands #geturflushot #respect #patiencenotpanic

✈️ Tashmë do te gjeni bileta Avioni me nisje nga #Tirana #Shkupi #Prishtina #Podgorica #Ohri me cmimet me konkuruese ne treg dhe jo vetëm, presim bileta nga të gjitha destinacionet që dëshironi ju 🌹
❣️Udhëtoni botën 🌎 në destinacionin tuaj te preferuar
#yourfavourite #destination 🎈

Agjensia ofron paketa turistike ne te gjithe boten #antalya #kemer #belek #rome #vietnam #Egypt #greece

[03/03/20]   🌺🌸🌹🌷PRANVERA VJEN NDRYSHE KETE SEZON🌼🍀🌻🌹
✅21 Mars 🌞🌞 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣♻️ #eco-tourism
❤️Udhetim 1 ditor drejt Shëngjergjit ❤️
Bashkohu edhe ti grupit #hiking 🥾⛰
Natyra që të çudit me bukuritë e saj te rralla.
🌳Një zonë e gjerë dhe e gjallë, ku çdo shteg të çon në një peisazh, që as mundesh të imagjinosh
✅Një tjetër destinacion turistik për të kaluar një fundjavë ndryshe.
-Ngjitje ne mal
-Ujvara e Shëngjergjit 30 m e lartë, një atraksion fantastik 😍
-Pamje përrallore e liqenit të Lepurit dhe fusha perqark tij
-Ndjesi fantastike aventuriere
-Nisja ne oren 7:00 te mengjesit tek qëndra në Berat
-Kthimi rreth oreve te mbremjes 20:00
- 2100 L personi

👉Cfare ofrohet:
1- Trasporti vajtje - ardhje
2- Guide turistike gjate gjithe udhetimit
3-Foto pafund dhe argetim

😉Keshilla per grupin:
-Vishni rroba sportive dhe atlete per ecje
-uje, fruta, ushqim, peshqir dhe mbulese pikniku

📲Dergoni mesazh ose WhatsApp 069 709 0010

🌺🌸🌹🌷PRANVERA VJEN NDRYSHE KETE SEZON🌼🍀🌻🌹
✅21 Mars 🌞🌞 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣♻️ #eco-tourism
❤️Udhetim 1 ditor drejt Shëngjergjit ❤️
Bashkohu edhe ti grupit #hiking 🥾⛰
Natyra që të çudit me bukuritë e saj te rralla.
🌳Një zonë e gjerë dhe e gjallë, ku çdo shteg të çon në një peisazh, që as mundesh të imagjinosh
✅Një tjetër destinacion turistik për të kaluar një fundjavë ndryshe.
-Ngjitje ne mal
-Ujvara e Shëngjergjit 30 m e lartë, një atraksion fantastik 😍
-Pamje përrallore e liqenit të Lepurit dhe fusha perqark tij
-Ndjesi fantastike aventuriere
-Nisja ne oren 7:00 te mengjesit tek qëndra në Berat
-Kthimi rreth oreve te mbremjes 20:00
- 2100 L personi

👉Cfare ofrohet:
1- Trasporti vajtje - ardhje
2- Guide turistike gjate gjithe udhetimit
3-Foto pafund dhe argetim

😉Keshilla per grupin:
-Vishni rroba sportive dhe atlete per ecje
-uje, fruta, ushqim, peshqir dhe mbulese pikniku

📲Dergoni mesazh ose WhatsApp 069 709 0010

Pranvera vjen me një SUPER OFERTË 💝
✅Programoni nje Udhëtim fantastik drejt Greqisë!

28 & 29 Mars ☀️ Janinë & Meteora (2 Ditë) €55
🎀Me nisje nga Berati
Eksploroni këtë parajsë të shkëmbinjëve, 6 manastiret e famshme pjesë e trashëgimisë botërore në UNESCO si dhe kalanë e Janinës, muzeun e Ali Pashës dhe shëtitjet në rrugët me kalldrëm.

ℹProgrami përfshin:
1. Udhëtimi me Autobus Komod
2. Mëngjesi dhe darka në hotel
3. Darka festive me DJ
4. Shoqërues shqiptarë gjatë gjithë qëndrimit

☎ Tel: +355 69 709 0010 @ Meteora

✅Programoni nje Udhëtim fantastik drejt Greqisë!

28 & 29 Mars ☀️ Janinë & Meteora (2 Ditë) €55
🎀Me nisje nga Berati.
Eksploroni këtë parajsë të shkëmbinjëve, 6 monastiret e famshme , te cilat janë pjesë e trashëgimisë botërore në UNESCO, si dhe kalanë e Janinës, muzeun e Ali Pashës dhe shëtitjet në rrugët me kalldrëm.

ℹProgrami përfshin:
1. Udhëtimi me Autobus Komod
2. Mëngjesi dhe darka në hotel
3. Darka festive me DJ
4. Shoqërues shqiptarë gjatë gjithë qëndrimit.

☎ Tel: +355 69 709 0010

Budva është një qytet i lashtë, me histori dhe kulturë që daton rreth 2500 vjet më parë.
Me plazhet e gjata dhe të bukura, qiellin e pastër, liqene të mrekullueshëm, male magjepsës dhe jetë të egër shumë të pasur, bukuria e madhe e Malit të Zi mahnit të gjithë ata që e shohin!

Budva – Kotor, 2 dite 42 Euro
7- 8 Mars

Programi

Dita e Parë: Ora 05.00 nisja nga Berati për në Mal te Zi. Kryerja e procedurave doganore ne Muriqan dhe me pas ndalese ne Tivar. Kohe e lire per vizita dhe foto. Me pas drejtohemi drejt qytetit te Budves. Akomodimi ne hotel. Kohe e lire per te vizituar qytetin. Darka me muzike DJ ne hotel.

Dita e Dytë: Pas mengjesit, nisja nga hoteli per ne Kotor, ku do te vizitojme Portin e Jahteve, Qytetin e Vjeter, Kishat dhe Monumentet kryesore te qytetit. Gjate kthimit, vizite panoramike ne Shen Stefan. Kthimi ne Berat ne mbremje.

Në pagesë përfshihet:

1. Transporti vajtje-arrdhje.
2. Akomodim në hotel per 1 nate qendrimi.
3. Mëngjesi dhe darka
4. Shoqerues shqiptar gjate gjithe udhetimit.

Në pagesë nuk perfshihet:

1. Gjithshka që nuk është përmendur në këtë program.

💛 Festat e 7-8 Marsit ne #BUDVA – #KOTOR

Ne cmim perfshihet:
• Guide shoqeruese gjate udhetimit
• Transporti me autobus komod
• Akomodimi ne Hotel
• Mengjesi dhe darka festive me muzike

☎ Per Rezervime kontaktoni: +355 69 709 0010

🏂🎿 Kaloni nje dite fantastike duke bere nje udhetim ne Mal te Zi ( 1 ditor ) E shtune 8- Shkurt

🎀Mos mungoni 8-9 Shkurt ! Vizitohet 📍Mal i Zi = Podgorica, Kolashin (2 dite) 55 euro/person.
1- Nisemi në 5.00 të mëngjesit, vazhdojme udhetimin drejt qytetit te Shkodrës ku do ndalojmë buzë Bunës për një kafe.
Pika e kalimit doganor Hani i Hotit me kartë identiteti ose pashaportë te paskaduar, (femijët me prokur nëse janë me një nga prindërit), pas doganës ndalesa e parë në ujvarën e bukur të Niagarës së Ballkanit dhe shëtitje në Podgoricë. Vizitë në qendren tregëtare "Delta City Mall". Akomodohemi në hotel dhe hamë darkën.
2- Dita e dytë: pas mëngjesit në orën 8.00 vazhdojmë udhëtimin për Kolashin drejt pistës së skive e cila ndodhet 1460 metra mbi nivelin e detit, ku sipas dëshirës në grup do bëjmë shëtitje me teleferik kundrejt pagesës 5 euro ose me ski (pagesa individuale) dhe ne kthim do ndalojmë në hotel Bianka për një caj te ngrohtë. Kthehemi me kenaqësin që jep udhëtimi në grup duke ndaluar në Shkoder për konsumimin e drekës dhe me pas vazhdojme rrugën drejt qyteteve përkatëse në shtëpi.

Në çmim përfshihet:
👉Transporti vajtje-ardhje
👉Akomodimi në hotel
👉Mengjesi dhe darka të përfshira
👉Shoqerues gjatë udhetimit
📞Për rezervime na kontaktoni:
+355 69 709 0010

🎀Mos mungoni 6-8 Mars! Vizitohet 📍Mal i Zi &📍Kroaci
(3 dite) 109 euro/person.
1- Nisemi në 4.00 të mëngjesit, me ndalesa gjatë rruges,
vizitë panoramike në Shën Stefan,Budva dhe darka në hotel.
2- Dita e dytë: Mëngjesi ne hotel, vizitë e qytetit të vjetër të Dubrovnikut, pasditja e lirë dhe darka në hotel.
3- Dita e tretë: vizit ne Cavtat dhe Kotor, kthimi në oret e vona.
Në çmim përfshihet :
👉Transporti vajtje-ardhje
👉Akomodimi në hotel me 4 yje "Uvala"
👉Mengjesi dhe darka të përfshira
👉Shoqerues gjatë udhetimit
📞Për rezervime na kontaktoni : +355 69 709 0010

Keni menduar për 7-8 Marsin? Nëse jo, e kemi bërë ne për ju!
Udhetojmë drejt Kosovës për një fundjavë te paharruar,
vizitojmë GJAKOVËN & PEJËN ( 2 dite ) 55 euro/person
Në cmim përfshihet :
👉Transporti vajtje-ardhje
👉Akomodim ne hotel me 4 *
👉Mengjes dhe darke festive me muzikë
👉Shoqerues gjatë udhetimit

Qendrat historike të Beratit dhe Gjirokastrës
ALBANIA

Berati dhe Gjirokastra janë gdhendur si shembuj të rrallë të një karakteri arkitektonik tipik të periudhës otomane. E vendosur në Shqipërinë qendrore, Berati jep dëshmi për bashkëjetesën e bashkësive të ndryshme fetare dhe kulturore ndër shekuj. Ajo përmban një kështjellë, e njohur në vend si Kala, pjesa më e madhe e saj është ndërtuar në shekullin e 13-të, megjithëse origjina e saj daton në shekullin e 4 para Krishtit. Zona e kështjellës numëron shumë kisha bizantine, kryesisht nga shekulli i XIII, si dhe disa xhami të ndërtuara nën epokën Osmane e cila filloi në vitin 1417. Gjirokastra, në luginën e lumit Drinos në jug të Shqipërisë, përmban një seri shtëpish dykatëshe të pazgjidhura të cilat u zhvilluan në shekullin e 17-të. Qyteti gjithashtu mban një pazar, një xhami të shekullit të 18-të dhe dy kisha të së njëjtës periudhë.

Historic Centres of Berat and Gjirokastra
ALBANIA

Berat and Gjirokastra are inscribed as rare examples of an architectural character typical of the Ottoman period. Located in central Albania, Berat bears witness to the coexistence of various religious and cultural communities down the centuries. It features a castle, locally known as the Kala, most of which was built in the 13th century, although its origins date back to the 4th century BC. The citadel area numbers many Byzantine churches, mainly from the 13th century, as well as several mosques built under the Ottoman era which began in 1417. Gjirokastra, in the Drinos river valley in southern Albania, features a series of outstanding two-story houses which were developed in the 17th century. The town also retains a bazaar, an 18th-century mosque and two churches of the same period.

Our Story

Want your business to be the top-listed Travel Agency in Berat?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

GEZUAR TE GJITHE MIQTE.
Mbremje festive.
Shëtitje me varka , dhe vizita në Kishën e Shën Mërisë  në ish...
Plazh ne Korfuz All Inclusive
Plazh 5 dite ne Budva – Kotor – Ulqin 159 Euro Date: 25 – 29 K...

Location

Payment Options

Cash

Telephone

Address


Bulevardi Republika
Berat
5001

Opening Hours

Monday 09:00 - 21:00
Tuesday 09:00 - 21:00
Wednesday 09:00 - 21:00
Thursday 09:00 - 21:00
Friday 09:00 - 21:00
Saturday 09:00 - 21:00
Sunday 09:00 - 21:00
Other Tour Agencies in Berat (show all)
Agroni Trans Agroni Trans
Te Axhensia Ne Qender Mbrapa Kinema Republikes
Berat, 00355

Agroni Transport Eshte Nje Nga Agjensite e Reja Ne Transportin e Udhetareve

Κάστρο του Βερατίου Κάστρο του Βερατίου
Kalaja E Beratit
Berat, 9425

Berat Castle Berat Castle
Antipatrea
Berat, 16010

InfoPoint Berat InfoPoint Berat
Rruga Nacionale, Lagjia Mangalem
Berat, +355

Visit Berat - Albania Visit Berat - Albania
Ish-Kinemaja E Re Bulevardi Republika
Berat, 5000

Tourism Information Office Berat

Visit Berat Visit Berat
Mangalem
Berat

Tourist Information Center of Berat, Albania

Makis's Tours in Berat Makis's Tours in Berat
Lagjja Clirim
Berat, 5001

This is a fb page to let peoples know for the different tours I do.I am experienced local tour guide. My key is flexibility. and... no more chara allowed