Κάστρο του Βερατίου

Το Κάστρο Βερατίου είναι βυζαντινό κάστρο στην πόλη Βεράτι της Αλβανίας. Χρονολογείται κυρίως από τον 13ο αιώνα και περιέχει πολλές βυζαντινές εκκλησίες και οθωμανικά τζαμιά. Είναι χτισμένο πάνω σε ένα βραχώδη λόφο, στην αριστερή όχθη του ποταμού Οσούμ και είναι προσβάσιμο μόνο από το νότο.ΙστορίαΧτίστηκε τον πέμπτο αιώνα από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Θεοδοσίο Β΄, και ξαναχτίστηκς κατά τη διάρκεια του 6ου αιώνα από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό και πάλι στο 13ο αιώνα από τον Δεσπότη της Ηπείρου Μιχαήλ Α΄Κομνηνό Δούκα ξάδελφος του βυζαντινού αυτοκράτορα. Το κάστρο ήταν υπό την κυριαρχία του Ιωάννη Κομνηνού Ασέν στα μέσα του 14ου αιώνα, η κύρια είσοδος στη βόρεια πλευρά υπερασπίζεται από οχυρωμένη αυλή, υπάρχουν τρεις μικρότερες εισόδου.Τα κτίρια στο εσωτερικό του φρουρίου χτίστηκαν κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα και λόγω της χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής τους σώζονται ως πολιτιστικά μνημεία. Ο πληθυσμός του φρουρίου ήταν Χριστιανός, και είχε περίπου 20 εκκλησίες και μόνο ένα τζαμί, για τη χρήση της Τουρκικής φρουράς εκ των οποίων σώζεται μόνο μερικά ερείπια και η βάση του μιναρέ. Οι εκκλησίες του κάστρου καταστράφηκαν από χρόνια και μόνο μερικές έχουν απομείνει.Το Κάστρο απεικονίζεται στο Αλβανικό νόμισμα των 10 λεκ που εκδόθηκε το 1996 και το 2000.

Want your business to be the top-listed Travel Agency in Berat?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Address


Kalaja E Beratit
Berat
9425
Other Tour Agencies in Berat (show all)
Visit Berat Visit Berat
Mangalem
Berat

Tourist Information Center of Berat, Albania

Berat Castle Berat Castle
Antipatrea
Berat, 16010

Agroni Trans Agroni Trans
Te Axhensia Ne Qender Mbrapa Kinema Republikes
Berat, 00355

Agroni Transport Eshte Nje Nga Agjensite e Reja Ne Transportin e Udhetareve

InfoPoint Berat InfoPoint Berat
Rruga Nacionale, Lagjia Mangalem
Berat, +355

Makis's Tours in Berat Makis's Tours in Berat
Lagjja Clirim
Berat, 5001

This is a fb page to let peoples know for the different tours I do.I am experienced local tour guide. My key is flexibility. and... no more chara allowed

House of Tourists House of Tourists
Bulevardi Republika
Berat, 5001

Get ready to know the culture and hospitality and experience your stay like a time capsule the only Berat can offer . Feel like in your own city with a silent environment and unique architectural style . Welcome to your home !

Visit Berat - Albania Visit Berat - Albania
Ish-Kinemaja E Re Bulevardi Republika
Berat, 5000

Tourism Information Office Berat