Kalaja e Beratit

Het Kasteel van Berat is een fort met uitzicht op de stad Berat in Albanië. In dit gebied liggen ook veel Byzantijnse kerken en Ottomaanse moskeeën. Het dateert voornamelijk uit de 13e eeuw. Het is gebouwd op een rotsachtige heuvel op de linkeroever van de rivier de Osum en is alleen toegankelijk vanuit het zuiden.Na te zijn platgebrand door de Romeinen in 200 v.C., werden de muren in de 5e eeuw versterkt door de Byzantijnse keizer Theodosius II, werd het herbouwd in de 6e eeuw onder keizer Justinianus I en opnieuw in de 13e eeuw onder de despoot van Epirus, Michaël I Komnenos Doukas, neef van de Byzantijnse keizer. De hoofdingang, aan de noordkant, wordt verdedigd door een versterkte binnenplaats en er zijn drie kleinere ingangen.Het Kasteel van Berat is in zijn huidige staat, ondanks de aanzienlijke beschadigingen, nog steeds een prachtig gezicht. Het oppervlak dat het kasteel omvat maakte het mogelijk om een aanzienlijk deel van de stedelingen te huisvesten. De gebouwen binnen het fort werden in de 13e eeuw gebouwd en vanwege hun karakteristieke architectuur zijn ze bewaard gebleven als culturele monumenten. De bevolking van het fort was christelijk, en het had ongeveer 20 kerken en slechts één moskee, voor de Turkse garnizoensoldaten. Van deze moskee's zijn slechts een paar ruïnes en de basis van de minaret bewaard gebleven. De kerken van de vesting zijn door de jaren heen beschadigd, ook hiervan zijn slechts enkelen zijn bewaard gebleven.

Want your business to be the top-listed Travel Agency in Berat?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Address


Antipatrea
Berat
16010
Other Tour Agencies in Berat (show all)
House of Tourists House of Tourists
Bulevardi Republika
Berat, 5001

Get ready to know the culture and hospitality and experience your stay like a time capsule the only Berat can offer . Feel like in your own city with a silent environment and unique architectural style . Welcome to your home !

InfoPoint Berat InfoPoint Berat
Rruga Nacionale, Lagjia Mangalem
Berat, +355

Agroni Trans Agroni Trans
Te Axhensia Ne Qender Mbrapa Kinema Republikes
Berat, 00355

Agroni Transport Eshte Nje Nga Agjensite e Reja Ne Transportin e Udhetareve

Almir Guide Almir Guide
Bulevardi Republika
Berat

Berat Castle Berat Castle
Antipatrea
Berat, 16010

Makis's Tours in Berat Makis's Tours in Berat
Lagjja Clirim
Berat, 5001

This is a fb page to let peoples know for the different tours I do.I am experienced local tour guide. My key is flexibility. and... no more chara allowed

Qyteti i beratit Qyteti i beratit
Qyteti I Beratit
Berat, BERAT

Welcome: Qyteti i Beratit █│║▌║▌│║▌║ ▌│║ <3 2 <3 0 <3 1 <3 4 <3 FAQJA ZYRTARTARE

Castillo de Berat Castillo de Berat
Kalaja E Beratit
Berat, 16010

Visit Berat - Albania Visit Berat - Albania
Ish-Kinemaja E Re Bulevardi Republika
Berat, 5000

Tourism Information Office Berat

Visit Berat Visit Berat
Mangalem
Berat

Tourist Information Center of Berat, Albania

Visit Berat Visit Berat
Mangalem
Berat, 5000

Berat is more than 2400 year old and is one of the most attractive towns in Albania in terms of architecture, culture and history.

Funny crush Funny crush
Kutalli
Berat, 28300