Berat Tour Guide

To book a tour guide for Berat and and Tomorri mounting and

Berat Tour Guide's cover photo

Berat weaves its own very special magic, and is easily a highlight of visiting Albania. Its most striking feature is the collection of white Ottoman houses climbing up the hill to its castle, earning it the title of 'town of a thousand windows' and helping it join Gjirokastra on the list of Unesco World Heritage sites in 2008. Its rugged mountain setting is particularly evocative when the clouds swirl around the tops of the minarets, or break up to show the icy peak of Mt Tomorri. Despite now being a big centre for tourism in Albania, Berat has managed to retain its easy-going charm and friendly atmosphere.

Berat Albania 😀

Take a step to discover Berati!

Durres Tour Guides

https://www.facebook.com/Durres-Tour-Guides-217657345409471/ WE ARE NOW IN Durres

Eco Tour Agency

Discover beautiful city of Berat!

Timeline Photos

Le Gourmand Voyageur

https://www.facebook.com/Legourmandvoyageur/videos/732338226925225/ Albania another destination for great vacations

[NOUVELLE VIDÉO] Et si l'Albanie était votre prochaine destination de vacances ? ☀️

Suivez nos aventures sur Instagram ID : Le_Gourmand_Voyageur

beratinews.com

FOTO/ E rralle ne Berat, ngrin lumi Osum | Berati News

Cold never bothered us anyways... 😂☺☺.

http://www.beratinews.com/foto-e-rralla-ne-berat-ngrin-lumi-osum/

beratinews.com

youtube.com

ALBANIA: Go Your Own Way

https://youtu.be/YUU_MKTET_o GO YOUR OWN WAY

Visit Albania

DronAlb

https://www.facebook.com/DronAlb/videos/655894014564866/

BERATI
I klasifikuar si nje nder 30 qytetet me te bukura ne Europe nga ThelegraphUk . Si e vleresoni cfare vendi do meritonte??

Bej tag miqte tuaj dhe shperndaje videon!!

Mund ta shihni videon ne high definition ne kanalin Youtube te Dronalb

m.top-channel.tv

Berati, mes 10 vendeve me energji pozitive shpirtërore | Top Channel

http://m.top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=332331 Berati TOP 10 places with positive spiritual energy .

m.top-channel.tv Ka disa vende në botë, ku përjeton një lidhje ndryshe me hyjnoren, ku përfshihesh nga një energji e rrallë, së cilës nuk arrin t’i japësh dot shpjegim, e ku përqëndrimi në nivelin shpirtëror është shumë më i madh.

The best is yet to come. Enjoy days of sight seeing and nights of music, history and fun. Take with you the best of Berat!!!

Dita po afron! Festival, Traditë, Art, Kulturë, Çdo gjë e gjejmë në Berat me 21-22-23 Korrik. #unejamhistori

www.youtube.com

ALBANIA TODAY (2016) Discover, Albanien, l'Albanie, Arbëria, Shqipëria

A must destination for this summer...

www.youtube.com Republic of Albania is a country in Southeastern Europe. It is bordered by Montenegro to the northwest, Kosovo to the northeast, the Republic of Macedonia to...

SHQIPERIA IME

The Best time to visit Albanian country is coming.... And we are waiting to welcome u 😊👌🏼💃🏻🚗✈️🇦🇱

Bukuritë Shqiptare !

Shpërndaje që ta shikoje e gjithë shoqëria juaj .

Video: Wander.al

Christmas Fair is in town!! 👑🎯🎉🎊 Time to play and party all night every night till this year is gone! 💃🏻💃🏻🙀 Enjoy the last days of 2015 and wish u all a better year in 2016!!

Timeline Photos

Berat Tour Guide's cover photo

Traditional food

Tasty traditional food only in Berat

invest-in-albania.org

Autumn in Albania in 13 stunning photos! - Invest in Albania

Berat is in one of the best too...

invest-in-albania.org Autumn in a Mediterranean country as Albania comes with a variety of nuances and colors. Theth National Park / Photo: Fitore Syla Theth National Park / Photo: Villa Gjecaj River / Photo: Albjon Malaj Berat city / Photo: Luçiana Fani Theth National Park / Photo: Gert Deda Autumn in Tirana/ Photo: …

Berat by air .
Berati nga ajri .

Photos from Berat Tour Guide's post

Photos from Berat Tour Guide's post

Photos from Berat Tour Guide's post

All of them only made by hand .
Të gjitha këto punime të bera vetëm me dorë

A great tour with our amazing Chinese friends!! :D :D
Special offers for big groups. 2 hours-50 euros.

Nje turë i mahnitshëm me miqtë tanë kinez !! :D :D
Oferta speciale për grupe te mëdha . 2 ore -50 euro

Berat Tour Guide

Offert speciale per fundjavat, organizohet guide ne malin e Tomorrit per vetem 300 lek te reja per person .
Nisja nga Berati.

Special offers for the weekends ,a guide on mountain Tomorri is tacking place for only 300 lek for person.
Departure from Berat.

[08/20/15]   Offert speciale per fundjavat, organizohet guide ne malin e Tomorrit per vetem 300 lek te reja per person .
Nisja nga Berati.

Special offers for the weekends ,a guide on mountain Tomorri is tacking place for only 300 lek for person.
Departure from Berat.

Timeline Photos

[08/10/15]   Berat Book Club, i njohur edhe si “BBC”, i zhvillon takimet çdo të enjte në 10 AM. BBC është një grup i dedikuar mësimit të gjuhës angleze nëpërmjet njohjes me vepra të njohura të letërsisë. Anëtarët i lexojnë tekstet në origjinal, jo të përkthyera dhe as të përshtatura, dhe më pas takohen për të diskutuar mendimet në lidhje me rëndësinë e këtyre veprave.

The Berat Book Club, also known as “BBC,” meets every Thursday at 10 AM. BBC is a group dedicated to furthering the English proficiency of students through an interaction with famous works of literature. Members read the texts in the original English, no translations or adaptations, and then meet to discuss their opinions regarding the significance of these works.

youtube.com

BERAT - ALBANIA

https://www.youtube.com/watch?v=1He0eKhzlzA

CORAZON ENTRISTECIDO.Berat one of the Museum Cities in Albania.ANTARA ANDES. BERAT CITY...in ALBANIA.

[08/06/15]   Tomorri është ndoshta mali më i njohur në Shqipëri. Ajo ka rëndësi fetare, dhe nuk është një vend i shenjtë në (më të ulët) samitin e jugut, i quajtur edhe Mali i Kurbanit apo Mali i Babait. Samiti në jug është e ndarë nga samiti më të lartë në veri - të quajtur Cuka Partizan - nga një kurriz 10 kilometra të gjatë. Kurriz është e vështirë dhe mënyra më e mirë për të arritur Cuka Partizan është që të rritet atë nga ana e veriut.

Mali i Tomorrit mund të shihet nga larg, për aq kohë sa dukshmëria është e mirë dhe samiti nuk është e fshehur në retë.

Shumë Alpinistët ambicioz mund të ketë menduar se si për të marrë në samitin. Jo aq barinjve që duket për të udhëtuar në Cukes Partizanit ndonjëherë. Nuk është një gjurmë në samitin, por ky është gjithsesi një rritje të vështirë. Rruga kalon shpatet e pjerrta zhavorri dhe shpesh faqe e pjerrët. Më e rëndësishmja, më shumë se 1.450 fitim Meter lartësi duhet të tejkalohen nga trailhead.

Tomorri is probably the best known mountain in Albania. It has religious significance, and there is a shrine on the (lower) south summit, also called Mali i Kurbanit or Mali i Babait. The south summit is separated from the higher north summit - called Cuka Partizan - by a 10 kilometer long ridge. The ridge is difficult and the best way to reach the Cuka Partizan is to climb it from the north side.

Mount Tomorri can be seen from far away, as long as the visibility is good and the summit is not shrouded in clouds.

Many ambitious hikers may have wondered how to get to the summit. Not so the shepherds who seem to travel to the Cuka Partizan sometimes. There is a trail to the summit, but this is nevertheless a tough hike. The path crosses steep gravel slopes and often talus. Most importantly, more than 1450 Meter elevation gain have to be overcome from the trailhead.

youtube.com

Here in Albania...(short)

https://www.youtube.com/watch?v=U3sZPRQLSWA

Heiser Zibn by The Underscore Orkestra is licensed under a Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License. Produced by: Jermanne Perry, Bora...

Muzeu Kombëtar Onufri në Berat është përshtatur në ambientet e Kishës “Fjetja e Shën Mërisë”, në Kalanë e Beratit, që prej 27 shkurtit të vitit 1986. Muzeu mban emrin “Onufri”, njëri prej kryemjeshtrave të pikturës shqiptare të shek.XVI. Kisha është rindërtuar në vitin 1797 në lagjen Kala, ka qënë katedralia e qytetit Katedralia është monumenti më përfaqësues i arkitekturës pasbizantine në qytetin e Beratit. Koleksioni i muzeut përbëhet nga 173 objekte të përzgjedhura nga një fond prej mëse 1500 objektesh që i takojnë fondeve të kishave dhe manastireve të Shqipërisë, dhe të qytetit të Beratit, ku 106 janë ikona dhe 67 janë objekte liturgjike, dhe u përket piktorëve ikonografë shqiptarë që kanë krijuar në shekujt XIV – XX: Onufri, Nikolla i biri i Onufrit, Onufër Qiprioti, David Selenica, Kostandin Shpatarakut dhe Çetirët ( Gjergji, Nikolla, Johani, Naumi, Gjergji i riu), dhe të shumë piktorëve të tjerë anonim. Ikonabartësin e katedrales së Beratit e ka gdhëndur mjeshtri Naumi nga Lavdari i Oparit dhe mjeshtër Stefan Barka nga Misrasi i Oparit, në mesin e shekullit të XIX-të.

youtube.com

Agron Kasimi Wood Carvings and Souvenirs - Berat

https://www.youtube.com/watch?v=hxNHDGS9oNU

Heiser Zibn by The Underscore Orkestra is licensed under a Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License. Produced by: Jermanne Perry, Bora...

Muzeu Etnografik në Berat u përurua në vitin 1979. Në të përfshihet kultura popullore etnografike e trevës së Beratit, si edhe ajo e Shqipërisë së Jugut. Muzeu është vendosur në një godinë dykatëshe trishekullore, tipike e trevës beratase. Në katin e parë është ngritur një sallë në të cilën është imituar një rrugicë mesjetare me dyqane tradicionale në të dy anët e saj. Në këtë sallë është vendosur edhe pavijoni i lashtësisë. Po kështu, në katin e parë janë vendosur objekte që janë përdorur për përpunimin e ullirit. Në katin e dytë ndodhet çardaku i hapur për pritje miqsh. Në këtë kat ndodhen me radhë arkivi, tezgjahu, dhoma e pritjes e fshatit, kuzhina dhe dhoma e pritjes e qytetit. Në mjediset e jashtme të muzeut janë vendosur shumë objekte origjinale, masive dhe funksionale të kulturës sonë popullore.

Nuk ka gjë me te bukur se një shëtitje në Berat duke pritur mbrëmjen .

There is nothing more beautiful than waiting the nightfall with a peaceful walk .

[08/05/15]   Berat shtrihet në bregun e djathtë të lumit Osum, një distancë të shkurtër nga pika ku është bashkuar nga lumi Molisht. Qendra e vjetër e qytetit përbëhet nga tri pjesë: Kalaja (në kodrës së kalasë), Mangalem (në rrëzë të kodrës së kalasë) dhe Gorica (në bregun e majtë të Osum). Ajo ka një pasuri të ndërtesave të bukura të interes të lartë arkitektonike dhe historike. Pyjet me pisha mbi qytet, në shpatet e maleve tmerrshëm Tomorrit, të sigurojë një sfond të madhështisë duhur. Lumi Osum ka prerë një 915-metra kanionin e thellë nëpër shkëmb gëlqeror në anën perëndimore të luginës për të formuar një kështjellë rrëmbyer natyrore, rreth të cilit qyteti është ndërtuar në disa tarraca lumore.

Berat lies on the right bank of the river Osum, a short distance from the point where it is joined by the Molisht river. The old city centre consists of three parts: Kalaja (on the castle hill), Mangalem (at the foot of the castle hill) and Gorica (on the left bank of the Osum). It has a wealth of beautiful buildings of high architectural and historical interest. The pine forests above the city, on the slopes of the towering Tomorr mountains, provide a backdrop of appropriate grandeur. The Osumi river has cut a 915-metre deep gorge through the limestone rock on the west side of the valley to form a precipitous natural fortress, around which the town was built on several river terraces.

Pas shiut vjen dielli dhe dielli gjithmon shkëlqen mbi Berat .

After the rain it comes the sun and sun always shine in Berat

Duke ikur dreka me të nxehtin e saj , njerëzit të cfarë do lloj moshe mblidhen në shëtitoren e Beratit për një pasdite të qetë dhe argetuese..

After the lunch time is gone with her heat, people will gather in Berat boulevard for a nice walk with its peace .

[08/05/15]   Qyteti është mjaftueshem i vogël për ta exploruar edhe thjesht duke ecur pa përdorur nje mjet transporti ..Të besh një shetitje në rrugicat e Berat është kushtë për ta shijuar atë...

The town is small enough to be toured by foot. Taking a walk on the footpaths of the old town is a must!

Want your business to be the top-listed Travel Agency in Berat?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Location

Category

Telephone

Address


Antipatrea
Berat
0355
Other Tour Guides in Berat (show all)
ReALbania ReALbania
RR Antipatrea
Berat

ReALbania offers tours and guides for trips throughout southern Albania focusing on both adventure and cultural tours for single or multiple day stays.